Аюрведична кухня (кулинарен курс)

6 февруари 2015 г.

Водещ: Петя Иванова

Център за Духовна Култура "Вринда", ул. Цар Симеон, 13
Научете се на кулинарното изкуство аюрведа!

Аюрведичната кулинария е всеобхватна наука, която води началото си от Древна Индия и е единствената кулинарна култура, която се практикува до наши дни.

Аюрведа е наука за комбиниране на продуктите и подправките и за цялостното ни развитие като пълноценни и здрави индивиди.

По време на курса ще говорим за елементите, от които сме изградени; за вкусовете, изграждащи храните; за дошите или индивидуалните психо-физиологични характерстики, за режима на деня; как да приготвим пречистено краве масло (гхи), що е то панир, как да използваме млякото ...и още...

Всяко занимание включва теоретична и практическа част. По време на теоретичната част ще се запознаем с основните понятия и начини на приготвяне на храна според принципите на аюрведа. Практиката включва приготвяне на едно основно ястие, десерт и различни видове ориз.

Курсът се състои от 10 посещения, по едно на седмица.

Цената е 180 лв (в цената влизат продуктите и подправките, които ще бъдат използвани)

За допълнителна информация и записвания:

0884 858 903 - Петя Иванова