13-26 февруари 2016
Нова група по Тай Чи и Цигун
Подарете на себе си или на близък хармония с Тай Чи и/или Цигун в новата година.
Стартираме нови групи за начинаещи по ТАЙ ЧИ и ЦИГУН с един от най-добрите преподаватели в България - Силви Велев.

ТАЙЧИ
Групата по Тай Чи все още се сформира, тъй като е важно да се работи в пакет. Нека всеки, който иска да се включи в нея да ни пише на лично съобщение или на имейл.
- Вторник 8.30 - 9.30 ч., събота и неделя от 10.30 – 11.30 ч. като е препоръчително за целите на практиката да се посети и групата по Цигун - Събота и неделя от 9.30 - 10.30 ч.

Единични посещения НЕ СА желателни. Тай Чи е добре да се работи в пакет със стартовата група. За цена за еднократно посещение попитайте на имейла.
Карта за 4 посещения – 48 лв.
Карта за 8 посещения – 80 лв.

ЦИГУН - часовете вече се провеждат. практиката позволява да се присъедините.
- Сутрешни занимания -
понеделник и четвъртък от 8.30 – 9.30
- Обедни занимания /в обедната почивка/ -
сряда и петък от 13.00– 14.00 .
- Съботно и неделя от 9.30 - 10.30 ч./ часовете ще се стартират при наличие на група от 7 човека.
Единично посещение – 10 лв./ч;
Карта за 4 посещения – 36 лв. – 9 лв./ч.;
Карта за 8 посещения – 64 лв. – 8 лв./ч.

Къде: ДОМАШЕН ЦЕНТЪР -
София, бул. „Александър Малинов” 51 в сградата на Метро Сити, етаж -1 /минус 1 – с ескалатора надолу и вдясно/
/За улеснение: Слиза се на метростанция „Александър Малинов”, изход – по посока на влакчето от Центъра към Бизнес Парк – вляво/

Записването става като ни изпратите име, телефон и имейл на съобщение на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или във фейсбук.

Нещо повече за Силви Велев
Той е роден в годината на Змията 1965. С бойни изкуства се занимава от 1981г.. Преподавател е по тайдзи/тайчи/, сертифициран инструктор от Световната Ян стил Асоциация по Тайчичуан. Преподава и Цигун. Изучава Китайски език. Преподава Китайска калиграфия и Живопис. Следва китайската традиция в Тайдзицюен, Цигун, Китайски език, Калиграфия и Живопис. През 2001г. създава Тайдзи Академия „Небесен Дракон”, където се провеждат курсове и семинари в тези направления.
Ръководи се от китайската сентенция: „По-добре да видиш едно нещо от 10 000 ъгъла, отколкото 10 000 неща от един ъгъл .”

Какво е Тайдзицюан?
ТАЙДЗИЦЮАН/ТАЙДЗИ/известно още като ТАЙ ЧИ ЧУАН или ТАЙЧИ, е Бойно изкуство с хилядолетна история, едно от съкровищата на Древен Китай. Това е изкуство, което може да се практикува, както в своя боен аспект, така и като енергийна система от движения за вътрешна хармония между духа и тялото.
Тайчи е състояние на динамична форма на медитация. Много хора го възприемат и практикуват поради изключителния здравословен ефект, а този ефект е научно доказан.

Тайчи и Здраве
Тайчи развива и балансира различните видове енергии в човешкото тяло.
Балансират се жизнените процеси в тялото – напълно се премахва стреса, нормализира се телесното тегло, кръвообращението, регулира се кръвното налягане, дишането, опорно-двигателния апарат се стабилизира, подобрява се сексуалната енергия, укрепва се имунната система, подобрява се функцията на мозъка, обмяната на веществата се нормализира, а като крайна фаза се забавя и дори спира, от където следва и самото подмладяване на човешкия организъм. Милиони хора по света го практикуват именно поради своя здравословен характер.

Бойното изкуство Тайчи
Като бойно изкуство тайчи е едно от най-ефективните и е на върха на пирамидата сред бойните изкуства в Китай, където всички тайчи майстори са възприемани с уважение и респект. Движенията са бавни и без напрежение. Изградени са на принципите на Ин и Ян. Полярностите водещи в практиката от покоя на едната Ин до невероятната бързина и експлозия в другата Ян. Тук съвършенството зависи не от физическата сила и грубото външно усилие, а от вътрешното съзнание и мисъл. Ето защо тайчи е наричано и Вътрешно бойно изкуство.

За кого е предназначен?
Тайчи може да бъде изучаван и практикуван от всички и навсякъде – млади и възрастни, мъже, жени и деца; в спортните зали, у дома и сред природата.

ЦИГУН
Цигун или чигун, (в превод от китайски — работа/гун/ с Ци или Чи на кит.език- енергия) е древна китайска система от двигателни и дихателни упражнения, а също и различни видове медитативни практики. В основата си Чигун задвижва енергията в тялото и подобрява цялостното здраве на организма.
Макар, че чигун често е отнасян към бойните изкуства или тайдзи/тайчи/ то разликата е, че движенията в чигун са всъщност преди всичко фокусирани върху вътрешната енергия Чи и са сравнително опростени, като лесно се усвояват.
Чигун има няколко хиляди стила и милиони практикуващи по света. Сред причините за популярността са: постигане на сила, подобряване на здравето, получаване на умения за работа с чи, например за създаване на лечителски умения, и духовния аспект- опознаване и реализиране на вътрешния потенциал на човека, единение с природата, постигане на Дао.
 
 
 

You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Юли 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02