Аюрведичен Йога Масаж Тренинг 1 част, водещ д-р Таруна, Индия

29 април - 5 май 2015, София, Лозенец

 

Аюрведичният йога-масаж е стимулиращ масаж на тъканите в дълбочина като се прилагат удряне и погалване с ръка и стъпала, специални масла и пудра за да се освободи напрежението от мускулите и ставите. Разтяганията, базирани на Йога, особеност на този вид масаж, имат задачата да отворят тялото и да позволят на жизнената енергия Прана да минава по-свободно през него. Това е най-успешният начин да се освободят блокажите, да се отпуснат мускулите и тялото да заеме естественото си положение. Това може да върне на тялото неговата жизненост и лекота, да облекчи хронично напрежение, да подобри потока на кръвта и циркулацията на лимфата. Намалява нивото на стреса и успокоява ума.
Този масаж е покана да се чувстваш комфортно в тялото си. Той ни носи усещане за равновесие и благодат, което допълва природната мъдрост на нашето тяло и му помага да се хармонизира и да излекува себе си.

Аюрведичният Йога масаж е работа с тялото в дълбочината на тъканите, която има голяма сила и е заимстван от древната наука на Индия Аюрведа.
В подкрепа се използват и основни положения от Асана Йога, философията за здраве и жизненост на тялото, което помага да се създаде хармония и равновесие в потока на Прана- енергията на Живота.

В този тренинг вие ще научите:
1. Основи на анатомията и психология.
2. Дълбок масаж на тъканите за отпускане на мускулите и освобождаване на блокажите на енергията в съответните части на тялото.
3. Различни видове разтягане базирани на Йога. Тези разтагания работят на много дълбоко ниво. Те наместват костите в истинското им положение и създават координация и гъвкавост.
4. Упражнения за осъзнаване и дишане.
5. Как да се грижиш за собственото си тяло, когато самият ти правиш масаж на друг човек.
В края на курса вие ще можете да правите цялостен масаж (да давате сесия), който ще успокоява болки в гърба, болки във врата или ще облекчава други гнезда на хронична болка в тялото и ще създава усещане за здраве и пълнота на телесно ниво.

http://ayurvedayogamassag.blogspot.com/

д-р Таруна е учила и практикувала в Индия под ръководството на своя учител Кусум Модак, създателя на тази масажна техника. д-р Таруна има пълноправно медицинско образование и е работила като хирург повече от 12 години преди да осъзнае, че този вид масаж е много по-успешен път към здравето на човека и е профилактика на болести и лечение на много хронични проблеми.Тя работи като Преподавател по Аюрведичен Йога масаж и дава сесии в едни от най-големите центрове за лечение – Ошо Мултиверситета в Пуна, Индия и Медитационният Ошо център в Афрос на остров Лесбос, Гърция. Води тренинги и сесии в здравни и медитативни центрове в Индия, Китай, Тайланд, Испания, Португалия, Гърция, Германия и др. 
Завършилите тренинга получават сертификат.

Цена: 385 Евро до 10 април
415 Евро след 10 април
(включването е с депозит от 150 Евро)


За записване и допълнителна информация: 
0898 649 328 Румяна Зографова
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02