Благополучието, или Парите не са това, което са

Димитър Тонин

БЛАГОПОЛУЧИЕТО

или ПАРИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА

Светът е тотално залят от всякаква псевдоромантична помия, свързана с т.н. „благополучие, изобилие, богатство”, и редки са бисерите в нея.

Моите дългогодишни наблюдения са върху различни аспекти на живота по целия свят и в различни окултни традиции.

На първо място искам да конкретизирам – говоря за фалшивите тези, които се пробутват сред т.н. „духовни” хора, търсещите, тези, които искат промяна за себе си и другите. Те са важните, те са ОПАСНИТЕ, те са тези, които могат да обърнат каруцата. И затова именно на тях им се пробутват кьорфишеците.

Другите? Те са зомбирани пионки, на тях им стигат хляб и зрелища (българското доказателство? – чалгата!), затова и не им се обръща толкова задълбочено внимание, те са „лесни”, за тях няма и да говоря.

Първо, нека обърнем внимание, всички аспекти на т.н. „изобилие и благополучие” са егоцентрализирани – „продават” се всевъзможни „ключове”, „техники”, „формули” за „лично благополучие”. Дори всички обсъждания в различните „духовни” групи относно благополучието малко или много се свеждат до „личното благополучие”, „моето благополучие”, „как аз да получа повече пари” и т.н. Но ИСТИНСКО лично благополучие е невъзможно, докато живеем в общност, в социум.

Наличното и познато ни благополучие почти винаги е "за сметка на другите” – МАЛЦИНА се облагодетелстват за сметка на МНОЗИНАТА. Това благополучие ли е? Така ли ще се издигаме духовно, ще се просветляваме, ще се възвисяваме?

Второ, дори това „ограничено егоцентрично благополучие” можете да го добиете само по един начин – влизайки в играта на илюминатите, съобразявайки се с техните правила, служейки (често не напълно съзнателно) на техните глобални цели, приемайки тяхната „философия”...

(Не съм маниак на тема конспирации, но и не си затварям очите!)

Колко много хора познавам, които са започвали някакво благородно начинание, следвайки вътрешния си глас, Висшия си Аз, но впоследствие, сблъсквайки се с обичайните трудности (които, забележете, умишлено са вкарани като задължителна част от илюминатския модел), се предават, „продават” за жълти стотинки силата си и започват да работят „по правилата”, влизат „в кюпа”, започват да „продават традиционните продукти”, и наистина получават нещо... но какво са загубили? Себе си! А какво са получили – някакво „фалшименто”! Че дори започват и да си го харесват (от немай къде! - че кой смее да си признае, че се е продал:)

Защото основният модел, който ни се налага, като Път към Благополучието, е прословутата и прехвалена „конкуренция”, в която няма нищо цивилизовано, тя е лустросана форма на животинската борба за надмощие, „или аз тебе, или ти мене”. Това ниво на духовност ли е? По-велики ли сме от някой друг, защото сме убедили повече хора да ни дадат парите си, както ние сме ги дали преди това на други? И нека не забравяме, че тук става дума за Благополучие в кошарата на един робски социум, а точно този робски социум е черна магия. Защото „законите”, наложени на точно този социум, принуждават хората, участващи в него, да живеят живот на ограничения, консервативност и вкопчване в материалното.

За тълпата всеки прогресивен човек е луд, мечтател, сектант, а в днешно време дори терорист. Древните семити са убивали с камъни живите си пророци, а са обожествявали техните спомени след смъртта им. Такъв живот ни предлагат сега, опакован в найлон, който само ни замърсява живота. Това ли искаме?

Колко известни писатели на „духовни” теми знаете, които са постигнали благополучие? Има тук-таме и такива... Как са го постигнали? Влизайки в „мелницата”, в „индустрията”... а знаем кои определят правилата на тази индустрия (т.н. „пазарни принципи” са фикция, която ни се пробутва от сто-двеста години и е почти напълно безсъдържателна, с изключение на най-долните нива, които са принципно незначителни).

Колко „духовни” хора познавате, чието „благополучие” се свежда до това да проведат за вас някой и друг курс/консултация/сеанс, да ви вземат таксата за курса/консултацията/сеанса и да „благоденстват”. Е, подобни „гурута” има навсякъде, но с какво са те повече от „окултни търговци”? Да не кажа, че има и такива „гурута”, които „благоденстват”, докарвайки своите „последователи” до просешка тояга.

Колко са известните духовни учители, които са постигнали така широко коментираното „благополучие”, запазвайки чиста същността си? Има такива – примерно Ошо! Но той нуждаеше ли се от това „благополучие”? Не, и точно затова беше такъв трън в очите и устата на слугите на илюминатите. Защо да взимаш малкото, когато имаш всичко! Има много други учители, които получават много – и веднага го дават...

ТОВА Е БЛАГОПОЛУЧИЕТО! ДА СПОДЕЛЯШ!

Парите и тяхната енергия – парите наистина бяха концентрирана и бързотечаща форма на енергия, докато не бяха заменени с контролираната от ограничен кръг хора електронна фикция. Някога парите бяха еквивалент – нещо стоеше зад тях – независимо дали злато, сребро, кожи, храна, дрънкулки... днес акциите са фикция, влияеща се от слухове и интриги, парите са цифри в банката, която сама по себе си е най-измисленото творение на илюминатите (банките нищо не създават, само консумират и заробват).

Не само това, хората вече вървят към своя електронен двойник – превръщаме се в данни в системата, цифри, личността ни е нещо, от което се интересуват само най-близките ни хора... за ЧИЕ „благополучие” говорим?

Преди почти тридесет години, по времето на комунизма, един мой близък приятел избяга в САЩ – защо? Да търсел „Шамбала” и да станел милионер... какво да коментирам... но тогава бяхме на по двадесет и две-три години и в онзи комунистически капан илюзиите ни бяха простени, друго си нямахме...

Благополучието на роба се свежда до това да осигури за себе си (в най-добрия случай и за близките си) храна и постеля, по-възможност по-меки въжета и по-малко бой:)))

Въпросите са много!

Моят отговор е – ИЗОБИЛИЕТО и БЛАГОПОЛУЧИЕТО са свързани с нашето ОБЕДИНЯВАНЕ, нашето ЕДИНСТВО, нашето КОЛЕКТИВНО СЪЗНАНИЕ (което тотално ни липсва!).

Само ЗАЕДНО можем да постигнем това истинско БЛАГОПОЛУЧИЕ заедно в ЛЮБОВТА, заедно в МЪДРОСТТА, заедно в ОСЪЗНАВАНЕТО, заедно в СВОБОДАТА!


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Юни 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02