Годината на Душата: Зима

21 декември 2014 г., 16.00

Организирано от Alhambra

Къде: Rhythm Space

Зимното Слънцестоене, с което започва новият сезон от Годината на Душата, е отбелязван във всички древни духовни традиции като празник на победата на Светлината над Мрака. Това е светлината на скритите вътрешни възможности, на Божественото Женско начало. Вътрешното сърце, пречистено и подготвено през есенния сезон, сега може да започне да налива чистотата и силата си в семената на новите идеи, за да им позволи да покълнат и да се разгърнат през остатъка от Годината...
Следващите зимни месеци са свързани на вътрешен план с чувствения живот на хората. Когато енергията му е добре разбрана и мъдро приложена, тя лекува и задълбочава чувствата във всеки от нас, така че вътрешната светлина да расте, въпреки външния мрак. Това е времето на Рождението, времето на пробуждането на Висшия Аз, времето, в което осъзнаваме живота си като проява на Абсолютното Съзнание.

Нашата съвместна практика и този път има за цел да подпомогне интегрирането и прилагането на тази светлина в живота ни, така че да не ни липсва никога вътрешното ръководство.

В първата част от практиката ще танцуваме с течението на реката... let go... ще пуснем контрола...ще следваме мъдростта на Водата - елементът на Зимата.

Водата е велик учител. В пътуването на водата се оглежда собственият ни път през живота. Движим се, течем, понякога с грация и лекота, понякога с решителност и смирение, срещаме много завои, обрати и препятствия - също като течението на реката.
Водата е смела, не се вкопчва в познатото, не си губи времето с миналото, а тече напред. Запълва празнината, не се отгръпва изплашена от тъмното а смирено и храбро я изпълва. Когато реката натрупва енергия се превърща във водопад, пада, но непременно продължава напред. Накрая се влива в морето, смирено се гмурва в необятното, влага енергията си, слива се с него, изгубва своята самоличност.
Всеки път когато излизаме от рамките на егото си, за да станем част от нещо по голямо, може да следваме течението на реката.

Ще дадем възможност на движението да настъпи спонтанно в нашето тяло, да отстрани напрежението, а на възникналите в резултат на това промени, да настъпят около нас. Това ще ни постави в хармония с естествения поток на организма, ще донесе в тялото ни удоволствие, плавност и лекота.

Във втората част заедно ще преминем през традиционната медитация-посвещение във Вътрешния Храм с Архангел Габриел, архангелът на любовта, нежността и милосърдието. И ще завършим практиката с красив ритуал за пречистване и зареждане на Водата с енергията на нашите най-съкровени желания - все пак e и Новолуние, нали? :)

Водещи Радина Дян Сундари и Мая Райкова
Такса за участие 20 лв.

P.S. За ритуала носете свой личен съд за вода (купичка или широка чаша), в който ще можете след това да си я отнесете и у дома.


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Юли 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02