ХЕНД МЕЙД ФЕСТ КОД: ЛЮБОВ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В НДК!

12-14 февруари 2015

Празник на Любовта и Виното

 

“Хенд мейд фест “КОД:ЛЮБОВ” по идея на НДК и Ваня Щерева, ще представи над 70 български автори в пространството на централното фоайе на двореца. 

В дните от 12 до 14 февруари от 10:00 до 20:00 часа в артистичното събитие ще намерят място различни творби, направени с любов, за подаряване с любов и най-важното - предизвикващи любов. Входът е свободен, а публиката ще може да избира сред уникални ръчно изработени бижута, накити и други подаръци, маркирани с кода на любовта. Пет български издателства ще предствят най-добрите си любовни романи и стихосбирки. Ще има много музика, балет и вино.

На 12 февруари в 14:00 часа събитието ще открият - изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош и Ваня Щерева.

А ето и акценти от програмата:

 

Във винения кът на “ДиВино-Касавино” в рамките на “Хенд мейд фест “КОД:ЛЮБОВ” посетителите ще имат възможност първи да опитат Вино №1 на България, което ще направи своя дебют по време на събитието, a също и да изберат гурме подаръци за любимите си хора по случай двойния празник.

Любителите на книгите пък могат да се спрат на щанда на издателство “Алтера”, където ще са романитe „Влюбванията“ на Хавиер Мариас (удостоен с Националната награда за проза на Испания) и „Ще бягаш ли с мен“ на Давид Гросман (един от най-четените съвременни израелски автори).

В чест на празника на любовта, издателство “Шамбала” предлага класически любовни романи, любими на поколения читатели – колекцията “Джейн Остин” и колекцията “Сестрите Бронте”,както и голямо разнообразие от авторски амулети върху полускъпоценни камъни, гривни на силата и други езотерични уникати.

От “Колибри” пък ще представят най-новите си тематични заглавия - "Любов" на Исабел Алиенде, "Любов единствена" на Лоранс Плазне и "Любов, огромна като катедрала" на Катрин Панкол.

Издателство “Парадокс” предлага много заглавия, свързани с любовта, сред които „Красивите неудачници“,„Мъжът рапан“, „Светлина, моя любов“ и др.

“Сиела” пък акцентира на “Миг преди винаги” на Джесика Редмерски.

Участва също и издателство "Жанет 45".

На 13 и 14 февруари в рамките на “Хенд мейд фест код: ЛЮБОВ” своето любовно послание ще поденсат и учениците от Музикалното училище (НМУ “Любомир Пипков”) с изпълнения на струнен квартет и духови квинтетти. Студенти от НБУ ще представят откъси от балетния спектакъл «Три пъти бяло», с хореограф Анна Пампулова. НУТИ ще се включи с балетни танцови миниатюри „Писма на детската обич”.

“Черешката на тортата” в любовния фест безспорно ще бъде участието на Камерен ансамбъл “Quarto Quartet” на 14 февруари от  14.30ч с изпълнение на любими танга и валсове.

ПРОГРАМА:

Love-code-program

УЧАСТНИЦИ:

Издателство ШАМБАЛА

Издателство ЖАНЕТ 45

Книжарници СИЕЛА


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02