Всички знаем, че след секс, за мъжете е много по-мила възглавницата, отколкото жената до тях. Според даосите, 1 капка семенна течност е равна на 300 капки кръв. След едно кръводаряване поне 3 месеца е нужно да се възстановим преди да го направим отново. В един еякулат нормално има около 40 млн.сперматозоида и в тази семенна течност е извлечено най-ценното от костите, органите и от всички клетки в тялото, защото е предвидено от нея да се създава нов живот.

Еякулирайки мъжете губят стотици пъти повече от загубата при едно кръводаряване, а времето до следващата еякулация никога не е 3 месеца или повече. Мъжете, които по-често еякулират остаряват по-бързо. Поради същата причина на футболистите им забраняват да правят секс по време на първенствата и това важи с пълна сила за всички останали спортисти и техните състезания. Лишението от секс наистина спестява загубата на енергия, но напрежението остава. Хормоните бушуват в тях и когато не се освобождават, спортистите са напрегнати, изнервени, понякога агресивни и често допускат грешки.

Добрата новина е, че сексът не е мисия невъзможна, а напротив. Даосите са открили методи, чрез които мъжът може да прави секс колкото му се иска и да облекчава и освобождава напрежението в себе си, без да губи енергия.

Жените губят своята енергия по време на менструация. Огромна работа се извършва в организма на жената всеки месец за бъде подготвена яйцеклетката за оплождане и когато това не се случва, всичко отива на вятъра и се изхвърля от организма навън чрез менструацията. По време на менопаузата, след като вече е приключил периода за раждане на деца, природата по естествен път спестява на жената загубата на енергия от менструацията, за да може тя да използва тази енергия и да поддържа своята жизненост и здраве. Обикновенно жените раждат 1-2, рядко 3 или повече пъти, но буквално всеки месец се отделя и изхвърля неоплодената яйцеклетка заедно с огромна загуба от енергия за жената.

Чрез "Даоските практики за жени" се намалява силата и продължителноста на менструацията, цикълът се регулира, можем да се преборим с пролапса, болките, и ПМС. Укрепвайки и стягайки мускулатурата в тазовото дъно, жените изпитват много по-голямо удоволствие от секса, не е нужно да симулират оргазъм, защото го постигат лесно и без усилие. Мъжете също са доволни, даосите казват, че "Никой мъж не си тръгва от жена, практикуваща даоските практики за жени". В крайна сметка жените се съхраняват доста по-дълго жизнени и млади.

Творческата енергия е същата тази сексуална енергия. Не случайно художници, поети, музиканти и др. вечно търсят своята муза за творчество в лицето на привлекателни сексуални партньори. Прекрасно е човек да е влюбен в друг, но не винаги това е възможно.

С даоските практики ние се научаваме да култивираме тази енергия вътре в нас, след което тя е на наше разположение винаги и по всяко време и не е е необходимо постоянно да търсим нови и нови музи за да творим. Същата тази енергия използваме, когато играем с децата, подреждаме дома си или се отдаваме на любимото ни хоби.

С помощта на даоските практики разполагаме с огромно количество от тази енергия за да се радваме по-дълго на любимите ни същества и дейности.

Учението “ЛЕЧЕБНА ЛЮБОВ”, което е просъществувало повече от 5000 години, днес е също толкова важно, колкото и в епохата на неговото възникване. Практиката “Лечебна любов” е насочена към сексуалното и духовно пречистване на Дзин (сексуалната и физическата енергия), Чи (диханието и жизнената енергия), и Шън (духовната и психическата енергия), които даосите наричат “Трите съкровища”.

Помагайки на практикуващите да имат пълноценен и активен сексуален живот дори и в напреднала възраст, практиките сa ключът към вечната младост и духовно безсмъртие.

Семинарът е подходящ за всички, които искат да подобрят здравето си, отношението към себе си и своя партньор, за активно спортуващи и професионални спортисти, за хора на изкуството, които търсят вдъхновение и творческа енергия, както и за всички духовно търсещи хора...

Организатори: Универсално Лечебно Тао и Българска Чи Кунг Асоциация


20 септември 2014 от 14:00 до 18:00 ч.  до 16 ноември

София, ул. Триадица 5 Б, ет.5, зала 515

Такса участие: 25 лв.


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02