OSHO BORN AGAIN с д-р Таруна, Индия, 7 дневна вечерна медитативна терапия

27 април - 3 май 2015, София, Лозенец

 

Born Again /Роден отново/ 
7 дневна Медитативна терапия, която ще те отведе дълбоко в освобождаването на обусловени и подтиснати енергии, заключени в много негативни вярвания и модели на поведение от твоето детство. Това потиска, замразява и блокира твоята жизнена сила. Born Again е чист енергиен процес, създаден за да те свържете със собствената ти детинска жизненост и радост.

Тази терапия е създадена от индийският мистик Ошо.

Тя продължава 7 дни, по 2 часа на ден и е на два етапа.

Първи етап
През първият час се държиш като дете, просто влизаш в детството си. Каквото и да искаш да направиш, го правиш - танци, пеене, скачане, плач, хленчене - всичко е позволено и във всякакви пози. Нищо не е забранено, освен да докосвате други хора. Не докосвайте или не навреждайте на някой друг в групата.

Втори етап
През втория час просто си седите тихо. Вие ще бъдете по-свеж, по-невинен и медитацията ще се случи по-лесно.

"Човек трябва много да се учи от децата, но на кого му пука за децата? Всеки се опитва да ги научи, без изобщо да мисли за едно просто нещо: те идват от източника на живота, чисти. Те трябва да носят нещо, което сме забравили. Ако вие се върнете назад за да си припомните, вие не може да отиде по-назад от четвъртата си година, или най-много до третата година. Изведнъж идва стена; паметта ви не може да проникне още по-назад. Какво се е случило? Вие сте живели през тези четири години и в действителност, тези четири години са били най-щастливите, които познавате.Но вашият опит някак си е бил блокиран от обществото. Опасно е за обществото, когато хората трябва да са толкова невинни, като деца. Вашите родители, вашите учители, вашите лидери "с всички добри намерения в сърцата си" нанасят огромни вреди. Те потискат детето във вас, а детето във вас е по-близо до Бога, отколкото каквото и да е друго. Поради това толкова много мистици са настоявали "Освен ако не се родите отново, освен ако не станете дете отново, вие не ще узнаете истината и вие не ще познаете красотата и вие не ще узнаете тайната на съществуването".
Всеки забравя, но някъде дълбоко в подсъзнанието, опитът от тези дни продължава да ехти. Това е ехото на тези преживявания, които те изпращат в търсене, защото ти не можеш да приемеш своя мизерен живот, " пълен с безпокойство, напрежение и психологическа болест", като смисъл на това да бъдеш тук. Смътно, някъде, ти знаеш, че е имало златни моменти също. Не можеш точно да си спомниш, но подводно течение в подсъзнанието ти продължава да създава копнеж в теб да намериш тези изгубени моменти отново.

Религията в основата си е търсене на детството: същата невинност, същата радост в нещата, същото безстрашие в тези магически очи, сърцето, което е в състояние да танцува с дървета, сърцето, което е очаровано от луната и звездите. Това пространство, в което съществуването не е нищо друго освен чиста слава, чист блясък ".
Ошо – The Hidden Splendor

Водещ на групата е д-р Таруна от Индия. Тя е дългогодишна ученичка на Ошо, живяла е повече от 10 години в Ошо Мултиверситета в Пуна /Индия/, където води медитативни групи и тренинги. Тя води медитативни групи и в Медитационният Ошо център в Афрос на остров Лесбос, Гъция, в здравни и медитативни центрове в Индия, Китай, Тайланд, Испания, Португалия, Гърция, Германия и др.
Тя е и Преподавател по Аюрведичен Йога масаж.

7 дневна вечерна група
27 април - 03 май, 19:00 - 22:00

Цена 80 Евро до 10 април 
90 Евро след 10 април

Място на провеждане:
София, 
залата се уточнява 

За допънителна информация и записване:
0898649328 Румяна Зографова

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02