ОШО Медитация POWER SHAKING - Разтръскване на Силата

20 март - 9 април 2015

Зала "Витоша Арена", София, бул. "Черни връх" N47, ет. 2 (бивш завод "Витоша")

"Медитацията е живот. Да не бъдеш в медитация означава да не си жив."
ОШО

"Power shaking" - "Разтръскване на Силата" е Ошо активна медитация, много интензивен процес на раздвижване на жизнената Енергия, пробуждане на вътрешната ни Сила и изчистване на блокажите на енергийно и физическо ниво. Медитацията с тръскане е пекрасна както за освобождаване на стреса и напрежението, така и за постигането на вътрешен мир и тишина. В днешно време често се случва, да живеем на автопилот и да не сме осъзнати за тялото си - сковано и натъпкано със застояла енергия. Интензивното тръскане помага на енергията да протече отново, да се усетим живи и да почувстваме радостта от съществуването, от движението.
Целебното - екстатично тръскане на човешкото тяло е познато от най-древни времена. Най-големият страх на повечето хора е да загубят контрол върху обстоятелствата, емоциите си и най-вече върху телата си. А за да постигнем върховното състояние необходимо за случването на дълбоко лекуване, трябва да пуснем контрола. Изследвайки културните традиции по света, където тръскането е било използвано като форма на лекуване, от Шейкърите и Квакерите в Нова Англия, до „тръскащият лек“ на Япония, Индия, Карибите, Калахари и индианските шейкъри от северозападния пасифик, виждаме как тръскането носи със себе си дълбоки терапевтични ползи. Екстатичните шамански традиции също не разчитат на думи, книги или схващания, за да предадат трансформиращото си учение. Вместо това, ставаш напълно пробуден чрез директна среща с тръскащия лек - универсалната сила на живота, повдигаща вибрациите.

Често хората питат - "Тръскането е толкова активно, предварително зададено, как може това да бъде медитация?" Тръскането всъщност е загрявка за процеса. Важно е тръскането да не бъде насилвано, защото тогава ще се превърне във физическо упражнение - тялото ще се тръска, но вие ще бъдете като скала отвътре.
Просто го позволете да се случи, сякаш никой не го "прави". Следвайте импулса на тялото за движение. Нали сте виждали как музикантите прекарват време, настройвайките инструментите си, проверяват струните на китарата или звука на барабаните, подготвят се преди да започнат да свирят? Тръскането е това. То е подготовка, "настройка" към самите нас, напрежението да бъде разтворено и пространството на медитацията да се спусне върху нас. С усилването на тръскането, то започва да прониква в цялото ви същество. Цялото ви тяло се превръща във вихър от енергия, циклон, а чрез енергията на циклона, стигате до Центъра.


*Медитацията се състои от 2 фази с обща продължителност 60 мин.:

1-ва фаза - 45 минути интензивно тръскане, танцуване, следване на тялото.
2-ра фаза – 15 минути, лежим неподвижно в тишина.


*Предварителен опит с медитационни практики – не е необходим.

*Време - всеки ден от 7:00 до 8:00 ч. сутрин в продължение на 21 дни (20.03.2015 - 09.04.2015 вкл.).
*ВНИМАНИЕ! Медитацията започва ТОЧНО в 7:00 ч. Залата ще бъде отворена 15 минути по-рано и заключена в 7:00 ч. Ако ви е за първи път - заповядайте по-рано за да зададете въпросите си.

*Необходими материали: дрехи удобни за движение и потене (залата разполага с баня и удобни съблекални), превръзка за очи.

*Цена: 90.00 лв. за целия 21-дневен период. (Участието се заявява и заплаща предварително, поради ограничения брой места!)


*Място: зала "Витоша арена".
- Ако идвате с автомобил – информирайте на бариерата, че участвате в събитие провеждащо се във „Витоша Арена“, ползвате безплатен паркинг!
- Ако идвате с метро, слезте на последната спирка в кв.“Лозенец", 400 м. по бул.“Черни връх“, посока кв.“Хладилника“

*Моля, за заявяване на участие (заявява се лично), капариране, заплащане или нужда от повече информация се свържете с нас на посочените по-долу имейл и телефон:

Габриела Димитрова - Чандра, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , тел. 089 9090474

Събитието във Фейсбук


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Февруари 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02