Представяне на книгата „Живот в полето на Любовта”

4 март 2015 г., Нова Загора

Вчера 24.03.2015г. , ако Учителят беше физически между нас , щеше да навърши 65 г.

Това показва колко финна е материята ни , колко кратко пребиваването ни на Земята и колко ценна за нас е Любовта.

На 4.03.2015г. в НЧ”Диньо Петров Сивков”-1870”гр.Нова Загора, пред приятели и ценители на българската книга, се състоя представянето на книгата „Живот в полето на Любовта” изд. „Шамбала”; Красимира Трифонова –съставител и изложба Енергийна живопис .
Съставителката на книгата - Красимира Трифонова- въведе слушателите в тематиката със следните думи : „Тази вечер ще говорим за Духовното лечение. Пред нас е книгата, която представя Лечителя и Учителя Паскал Христозов Христозов от гр. Хасково, неговата система, напътствия, пророчества, работата му с кундалини, използване на духовни практики на маг и колобър.

Обикновено под духовни методи на лечение се разбира енергийно въздействие за лечение на фините тела на човека.
Въздействието върху тези фини тела се извършва чрез мислите и емоциите на човека. За да се прочистят е необходимо рафиниране на съзнанието, издигането му в по- високо енергийно ниво. Това беше работа на лечителя. В идейно отношение, лечителят беше свързан с Учението на Бялото братство и Всемировия Учител Беинса Дуно.”
Инж. Цветан Цветилов –ученик на Паскал Христозов- представи методите и средствата , с които Лечителя си служеше : „В енергийните си сеанси ,лечителят, извършваше експертиза на болестта и причината за нея- имаше достъп до записите от миналото, закодирани в полето на всеки човек, от които разбираше какъв е жизнения урок, който изживява и помощта, която може да му се даде.”
Красимира Трифонова допълни тази характеристика: Ето как ни посрещна двамата със съпруга ми : „Аз мога да Ви помогна, но не знам какво Господ Ще ви даде!”
Думите, погледът му бяха точно премерени. Действията - целенасочени. Изключителна култура, ред, високо ниво на взаимодействие. Помещението, в което посрещаше бе светло, пространството в него пречистено с ароматни пръчици и свещи. Работеше безконтактно с пациентите си, както и по телефона. Владееше ясновиждане, телепатия, радиестезия, регресия, хипноза, ритуален маг, експерт в кармичните прояви като депресия, разстройство на психиката...
Книгата :”Живот в полето на любовта „ е Програмна книга за учението на Учителя , лечителя ,приятеля -Паскал Христозов Христозов
В нея разказвам за причините, които ни отведоха при него, за стреса при възникналите обстоятелства на взаимоотношенията с родителите на съпруга ми, за липсата на опит, подготовка да се справим с една назряла родова карма . Търсехме помощ. В книгата има цялостен запис на сеанс - 11стр.-15стр., в който се извършва духовната и енергийна практика между пациента и лечителя. Никога не съм мислила , че ще го чете публика , но именно когато Учителят не е вече между нас , искам да го прочетете и да усетите истинската работа на Духа на лечителя върху човешката душа и издигането й до божествената й висота .
Първото нещо, с което Учителят се зае бе прочистването на съзнанието ни, отваряне на основния канал на кундалини енергия, работа с нея, запознаване с аурата , чакрите, жлезите, меридианите, изграждане на още пет тела над основните седем и закрепване на спирала над тях - антена. При мен третото око беше отворено, когато бях на 9 години, от дядо Влайчо. Виждах аурите на хората, а веднъж и ангелът на млада жена, която беше бременна. Мислех, че с всички хора е така и не споделях много. Но за да работя с енергиите на кундалини трябваше да се събуди вътрешното ми зрение, да фокусирам съзнанието си навътре, да се центрирам и организирам. Бях травмирана и разпръсната. „Когато мислиш само за едно нещо, ще се концентрираш в това нещо – не обръщай вниманието си навън – изолираш цялата шумотевица, мисли само за глътката въздух”. Това ми казваше Учителя.
Енергийно участвахме със съпруга ми в духовната верига, а тя изискваше изрядност, академичност, ниво. Влизайки в друг свят, трябва да има други енергии. Как се постига здравето? Да е организиран животът, да съответства на здравето. Във връзка с тези нови енергии, Учителят ми даде задача: „Ще рисуваш. Приготви си платна, маслени бои. Ще рисуваш с пръсти. Ще снемаш нови енергии. В пръстите ти има енергийни центрове – през тях ще потекат…”. Така започна всичко с притока на енергията по канала ми и буквалното ù самоизливане и зареждането на платната . Бях проводник – бях първата, която чрез тези енергии се прочистваше, филтрираше , зареждаше системата си със заряда на енергийния импулс на квантовия преход и духовната вълна на 6-тата раса. След всяка картина енергийните притоци на светлина в съзнанието ми изчистваха всяка клетка, зареждаха я с новите вибрации. Учителят беше строг по отношение на енергийните картини.: „Е, твои ли са?- питаше ме той. -Горе в съзнанието ти да стоят, а не в материалния приносител – платната. Енергиите, които снемаш са със заряда на Светия Дух и този заряд тече в пространството над България, която ще е водач на бъдещето. Народът ни е божествен и в кода на кръвта му са записите. В картините е зарядът. Могат само да се гледат и пречистват. Ако ти се породи импулс – нарисувай на някого… Тези остават в полето.”


Практиката на лечителя:
Инж.Цветан Цветилов: ”Книгата следва три аспекта от живота на лечителя. Ще дам малко пояснения. За пациентите, които му бяха само пациенти – той ползваше лечителската си програма, даваше им напътствия за здравословен начин на живот, но за пациенти, които по-после ставаха негови ученици в академията му, той имаше други изисквания, напътствия, чрез които осъществяваше еволюцията на съзнанието им. В работата си с тях той използваше енергийните практики от школата на Амон Ра в Египет, кундалини -Индия, Бялото братство -Беинса Дуно - България както и други. Третият раздел от практиката му беше магически. Ритуалите, за които съобщавам, са енергиен заряд, вложен в системата за възкръсването на България като духовна страна с народ от 144 000 младенци - носителите на шестата раса, преродените освободители. Това са 56-те болярски рода, унищожени при Борис при приемането на християнството. Първият и вторият аспект са познати и са съответна работа, практика на лечителите. Третият аспект е заложената програма на Духа в енергийното поле на България за възкръсването ù. Владееше тази сила. С нея беше слязъл на земята.
Лекциите, които са в книгата, са преди всичко за учениците му, но могат да се ползват за работата на екстрасенси, лечители, ученици в езотеричните школи и в частност при личностното развитие.”

Красимира Трифонова обобщи:
„Новата понятийност изгражда светлината на енергийното си тяло – космичното тяло - там е възкресението.”- стр.61. Енергиите на втори космичен лъч - Лъча на любовта и мъдростта - бяха същността на Учителя: „Не може да контролирате лъча. Той е космически.”- 76стр. Пак там: „Когато човек поема отговорност – идват висши същества и може да върши по- отговорни дейности. Най-висока отговорност към базата данни. Изключиш ли корена си –ще изсъхнеш.”
Стр.54 Учителят определя същността си: „Изявявам се в кундалини – моите вериги се осъществяват чрез Кундалини. Енергия и информация – борба. Енергията на Светлината съм АЗ. Другата енергия иска безредие.”
На 72 стр. допълва: „Отношението е отвътре – например към доброто или към злото. Самоунищожението да спре. Не се поставяйте под другите. Бог ви поставя над другите, а вие се унижавате.“ Какво има в предвид с тези думи ?
Връщането ни към старите привички и навици – или качването и слизането на съзнанието ни. Философията на заека да престане. Стр. 73: „За да вървиш напред – скъсай нишката назад. В йерархията се държи сметка за всяка шушка енергия. Дават ни се нови навици, привички за ново ниво.” и стр.69: „Когато мислиш за себе си като духовно същество, като Дух, тогава ще се одухотвориш.”

Има още нещо съществено да изясним- допълни инж. Цветан Цветилов - Връзката на лечителя с енергиите на бог ТангРа, богът създал българите: стр.43: „Нашата държава е била на колела – местела се е, но никога не сме били номади.
Народът се премества – взема жени от ново място. Народът се трансформира, но жреческото съсловие остава.”
Именно бог Ра и Христос са носителите на шестата раса. Енергията им ще обнови човешкия свят и тела, както и материята на земята. Квантовия преход е в нас .
Красимира Трифонова завърши със следните думи: „ Разказах ви за Учителя, лечителя, приятеля -Паскал Христозов Христозов - Душа, работила на земята с Божия Дух ,светлина и любов. За срещата ни в това място на Космоса – България - благодарим.

„Животът е велик – никога не свършва .
Дар Божий той е за нашата душа .
В отвъдното и тук – любовта ни свързва .
Тя спуска мостовете между нас.”
/Дамяна Ра/ Красимира Трифонова

Още за книгата!

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02