Кунфу център "Сюангуей"

FungfuCentreXuangui2 

е създаден през лятото на 1995 г. Центърът продължава практикуването на традиционни китайски бойни изкуства в България, чието начало се поставя от Езотерично общество "Цин Лун", с ръководител Красимир Димитров - Китаеца; Клуб за бойни изкуства "Багатур": група по Джит кун до, с ръководител - Адриан Недялков; група по Уин чун кюн, с ръководител - Добрин Василев; EWTO; PAWTO; IMASTY и др. От началото на 2000 г. към центъра е открита и първата в България и на Балканите група, практикуваща Бразилска капоейра.

Инструктурите и практикуващите в центъра ежегодно посещават множество семинари и срещи на наши и чужди майстори в различни стилове и направления на бойните изкуства. Центърът е активно средище за обмяна на опит, градивни и ползотворни срещи, дискусии и сътрудничество между различни стилове, школи и практики. Към центъра е създаден и се развива нов, съвременен метод за обучение в бойните изкуства, съобразен със съвременните достижения на образованието, науката и техниката, езиковото, културно и информационно развитие на съвременния човек, неговите възможности за възприемане и разбиране, както и с индивидуалните особености и изисквания на всеки практикуващ. Резултат от успешната работа и нарастващата популярност са участията в различни публични изяви и форуми, състезания, демонстрации, фестивали и др., множество публикации в периодичния печат, участия в интервюта и предавания по електронните медии, създаване на периодично излъчвани филми с учебен и популярен характер. Издадени са две книги, монографии в областта на бойните изкуства и езотеричната практика, като за печат се подготвят още три с подобна насоченост. Към настоящия момент в центъра има три действащи групи, които практикуват:

 • Тайдзи цюан /Юмрук на Великия предел/, стилове на фамилиите Ян, Чън и У
 • Уин чун куен /Юмрукът на Прекрасна пролет/
 • Шаолин цюан /Юмрукът на манастира "Шаолин"/
 • Филипино кали, арнис, ескрима /филипински бойни изкуства/
 • Капоейра - Ангола, Реджионал /бразилско бойно изкуство/

Неизменна част от практиката е ползването на разнородни традиционни оръжия. Освен в тези напавления, центърът работи в близко сътрудничество с наши и чужди школи по различни стилове на ушу /кунфу/, карате, айкидо, джу джуцу, тай куон до и др.

Запознаването с отделните видове изкуства предполага опознаване на различните култури, история, традиционни вярвания и обичаи, социални и обществени отношения, религиозен и философски светоглед.

Центърът е отворен за сътрудничество и контакти с всички родствени и близки организации, имащи за цел популяризиране, развитие и усъвършенстване на бойните изкуства, традиционна практика, философия и култура.

Форми на обучение:

 

 • Колективна
 • Индивидуална
 • Практически семинари
 • Лекции :видео лектории, теоретически занимания
 • Курсове за инструктори
 • Лагери зимни/летни
 • Обучение за специализирани групи и звена /спец. части, охранители /

 Можете да получите информация на тел. 851 97 25 и GSM 0899232 664; GSM 0898 58 60 03

http://xuangui.com/text.php?page=clubhistory


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02