Обучение по Дервишка йога

25-28 октомври 2014

Оя - Кътче за Хармония

София, ул. Горски Пътник 55
 
Свободният университет Самадева, Франция и Оя България ви канят да се присъедините към
ОБУЧЕНИЕ ПО ДЕРВИШКА ЙОГА (част от модулна програма за инструктори по дервишка йога)

Обучението е предназначено за широк кръг от хора:
• които искат да се отдадат на танци и движения
• които искат да осъществят лична работа
• които искат да се обучат за инструктори по дервишка йога
• които се занимават с подпомагащи професии
 
 
Дати на събитието: 25, 26, 27 и 28 октомври 2014
 
Продължителност: 4 дни (може да се включите и само за ден)
 
Място: гр. София, точното място ще бъде изпратено на записалите се участници

Цени:
• за целия модул - 400 лв.
• за един ден – 120 лв.
• за групи – свържете с нас
За записване и повече информация: Росица Стакева - 0876004708, Надя Димитрова - 0887951686, е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Дервишката йога – тайната на вечната младост
Дервиш йога е изкуство за движение, вдъхновено от науката за движенията, което се преподава от векове от братствата на дервишите и което е апатирано от Идрис Лаор за мъжете и жените в днешно време. Това е една психотелесна техника, която има благотворен ефект върху всички системи на тялото,върху функционирането на органите, състоянието на мускулите, концентрацията,паметта, съня, всъщност върхуцялото физическо и психическо равновесие на човешкото същество. Тези ефекти влияят по забележителен начин при стрес, причинен от модерния живот и който знаем, че ни засяга всеки днес.
Дервишката йога също така позволява на практикуващия по-добре да се адаптира към всички лични и професионални ситуации в неговия живот, благодарение на освобождаването от всички последици на стреса и в особено от безпокойството и всички форми на депресия, които характеризират нашето общество.
Дервишката йога, която първоначално се е наричала Еуфонични жестове на Самадева, се отнася до древната мъдрост, която обединява едновременно тялото, сърцето, разума и духа. Еуфонията от жестове - това е хармония от звук и жест, защото движенията се практикуват върху специално композирана музика, за да се постигне този ефект.
Самадева означава Сама - слушането, танца,и Дева - духовното, божественото. В действителност, Еуфоничните жестове на Самадева ви предлагат да се срещнете чрез еуфоничните движения с най-ценното, най-истинското в нас, което някои традиции наричат нашата Същност.
Това се постига чрез практикуване на цяла серия от движения, едни бавни, други по-бързи, по-динамични, чрез танци, разтягания, медитативни движения, релаксации и движения, които в Дервишката йога се наричат Аркани.
Думата Аркан произлиза от персийски и означава "таен процес на трансформация". Фундаменталният елемент на практиката, позволяващ да се извърши такава трансформация, е Вниманието. Внимание към тялото, усещанията в тялото, движенията, жестовете, позата, но също и към всички появяващи се емоции и преминаващи мисли.
Практикуването на еуфоничните движения се явява възможност да се завърнем към себе си, в едно място на спокойствие, в което ние повече не си позволяваме да сме сломени от нашите негативни емоции и мисли.
Последните открития в невробиологията показват, че ефекта на вниманието, въздействието на движението, особено несиметричното движение, ролята на музиката, възприемането на връзката между движенията и емоциите способства за създаването на нови невронни връзки, което след това в живота води до по-правилни жестове, по-адаптирани емоции, по-ясна мисъл, което ни позволява да не сме напрегнати в живота, да привнесем в него едно изкуство на движение, изкуство на чувства, изкуство на мисли, което най-общо съответства на реалността на даден момент.
Дервишката йога се практикува на различни места: места за спорт, за бизнес, в болниците, в старчески домове, в затворите, в центрове за инвалиди.
 
 

You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02