Обучение по EMDR психотерапия

06-09 февруари 2015

Организатор: EMDR Тренинг Център България

 

EMDR ПСИХОТЕРАПИЯ

EMDR ТРЕНИНГ ЦЕНТЪР - БЪЛГАРИЯ
И
ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

в партньорство с
„EMDR EUROPE” и „EMDR ISRAEL”

организират за пети пореден път

Сертификационна тренинг програма по EMDR психотерапия

Първи модул
06 – 09-и Февруари 2015 г.
София

Броят на участниците в обучението е ограничен до 12, необходимо е предварително записване.
Предвидена е отстъпка при внасянето на таксата до 12-и Декември 2014 г.
Обучението по EMDR психотерапия е предназначено за психолози, психотерапевти, клинични социални работници и лекари.
Сертификационната програмата се състои от 2 обучителни модула с обща продължителност 7 дни и 4 еднодневни супервизии.
Към обучението има преведено на български печатно ръководство.
Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули.

Водещ: Д-р Уди Орен
Д-р Уди Орен е председател на EMDR Europe Association, съосновател и съпредседател на EMDR - Израел и директор на Israeli EMDR Institute. Д-р. Уди Орен е оторизиран EMDR преподавател на EMDR Institute USA. Той е обучен от създателя на метода д-р Франсин Шапиро и води обучения и семинари в Израел, Турция, Гърция, Чехия, Италия, Русия, Хонг Конг, Шриланка, Република Корея и България.
Д-р. Орен е клиничен психолог със специализация в работата с тревожни разстройства, емоционални травми причинени от военни действия, както и психологическите аспекти при тежки заболявания. Дълги години е преподавал в Harvard Medical School Boston, и Tel-Aviv University Medical School Israel.

EMDR
Създателката на метода EMDR д-р Франсин Шапиро е психолог и водещ изследовател в Института за Психологически Изследвания в Пало Алто, Калифорния, изпълнителен директор на EMDR Institute в Уотсънвил, както и основател и председател на Хуманитарната EMDR програма за оказване на помощ.
Тя е лауреат на престижната награда за научни постижения в областта на психологията на Калифорнийската Асоциация по Психология, както и на международната награда „Зигмунд Фройд” присъждана от Световния съвет по психотерапия. Д-р Шапиро е определена като един от "световно значимите експерти" от Американската Психологическа Асоциация и от Канадската Психологическа Асоциация.

Методът „Eye Movement Desensitization and Reprocessing” (EMDR), в превод на български „Десенситизация и Повторна Преработка на Информация посредством Движение на Очите" е иновативна психотерапия, която досега успешно е помогнала на стотици хиляди хора, имащи психологически затруднения и проблеми, в основата на които стоят някои видове емоционално травматични преживявания, като сексуални малтретирания, пренебрегване и отблъскване в детските години, автомобилни катастрофи и други видове инциденти и насилие. EMDR е успешна също и при третирането на оплаквания като тревожност, проблеми свързани със себеоценката и други свързани с тревожността разстройства.

EMDR е подход към психотерапията, който се състои от принципи, процедури и протоколи. Това не е проста техника, характеризираща се основно с очните движения. EMDR се обляга на предпоставката, че всеки човек има както вродена склонност да се движи към здраве и цялост, така и вътрешна способност да го постигне. EMDR се основава на психологическата наука и черпи както от психологическата теория, така и от изследванията на мозъка. EMDR интегрира елементи от психологическата теория (афект, привързване, поведение, био-информационна преработка, когнитивни, хуманистични, семейни системи, психодинамика и соматични теории) и психотерапията (телесно ориентирана, когнитивно-поведенческа, интерперсонална, личностно ориентирана и психодинамична) и ги комбинира в стандартизиран комплект процедури и клинични протоколи. Изследванията за това как мозъка обработва информация и генерира съзнание също допринасят за еволюцията на теорията и практиката на EMDR.

ПРЕСЛЕДВАНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ EMDR ПОДХОДЪТ В ПСИХОТЕРАПИЯТА

· Да осигури на първо място безопасен, възможно най-бърз и ефективен терапевтичен процес

· Да осигури подходящо, адаптивно и екологично разрешение на актуалните проблеми на клиента

· Да инкорпорира нови умения, поведения и вярвания свързани със себеусещането на клиента, за да оптимизира капацитета му за адаптивно поведение и отговор в контекста на всекидневният му живот.

Повече информация за EMDR и за предстоящият тренинг, можете да намерите, като кликнете върху следващият линк:

http://www.emdr-training-bulgaria.org/10541073109110951077108510801077.html

Ако желаете да вземете участие в предстоящият тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно входните условия за участие, такси, срокове за внасяне, отстъпки, дати на модули и т.н.,на посоченият по-долу имейл адрес.

Сърдечни поздрави,
ЕКИПЪТ на EMDR ТРЕНИНГ ЦЕНТЪР

Събитието във Фейсбук


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02