ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

в партньорство с
„Libre Universite du Samadeva”- Франция

организират сертификационна тренинг програма за инструктори по

ДЕРВИШ ЙОГА & ЛУ ЙОНГ ДАО ДЕ КИ и
НАДИ ЙОГА


ПЪРВИ МОДУЛ

20-22 ФЕВРУАРИ 2015

СОФИЯ

Таксата за участие за тренинг модул е 240 лв.

Таксите за този цикъл на обучение са преференциално дотирани и са редуцирани наполовина от обичайните такси

Успешно завършилите обучението ще получат 3 сертификата за:

инструктор по Дервиш Йога
инструктор по Лу Йонг Дао Де Ки
инструктор по Нади Йога

от „Libre Universite du Samadeva” - Франция.

Броят на участниците в тренинга е ограничен, необходимо е предварително записване.

Остават само 3 свободни места.

Обучението се състои от 6 тридневни тренинг модула, които се провеждат с пауза около 3-4 месеца помежду си.

Осигурено е преведено на български ръководство

Осигурен е симултанен превод на български по време на тренинга

Дервиш Йога е мека психотелесна практика, която оказва благотворен ефект върху органите на тялото, мускулатурата, подобрява концентрацията и паметта и цялостното ни физическо и психологическо състояние.
Вдъхновена от древната наука за движенията, преподавана от хилядолетия в затворените дервишки братства, Дервиш Йога е изкуство на движението, което стимулира и хармонизира всички наши физически, емоционални, ментални, енергийни и духовни ресурси, позволявайки ни да бъдем в мир със себе си, да бъдем креативни и да се радваме на живота. С бавните медитативни движения, които мобилизират и укрепват нашите сили и осъзнатостта ни и с подобните на танц движения, които ни изпълват с нова енергия, Дервиш Йога ни носи дълбока хармония на всяко едно от нивата на нашата същност. Тази практика релаксира, укрепва и ободрява тялото ни, хармонизира психиката ни, изостря ума ни и с нейна помощ ние се научаваме да се вслушваме чрез тялото си, в това, което наистина сме – да се вслушваме в нашата дълбока вътрешна божествена същност.


Лу Йонг Дао Де Ки е китайска и тибетска енергийна практика за здраве и дълголетие. С практикуването на тази медитация в движение се възстановява хармоничната циркулация на енергията в тялото, което води до възстановяване на физическото и психическото равновесие. Една от особеностите на Лу Йонг Дао Де Ки, е че тя се усвоява изключително бързо и лесно. Докато за усвояването на Ци Гун или Тай Чи, обикновено са необходими месеци, то при Лу Йонг Дао Де Ки, въпреки че тази практика е форма на Ци Гун, усвояването е възможно само в рамките на няколко дни. Освен това, изключително бързо може да се усети и ефекта от тази енергийна динамична медитация и няма необходимост да се чака дълго за постигането на такъв ефект, практикуващите този метод започват да усещат ефекта още в рамките на първите няколко сесии. Една от причините за това този метод да има незабавно благотворно въздействие върху тялото и ума, е това че към медитативните движения, съчетани с практиките в покой, се добавя и един допълнителен елемент на визуализации, по време на практиката.

Нади Йога е практика, с несложни движения, която се практикува по такъв начин, че оказва благотворно въздействие върху всяка част на тялото и води до усещане за вътрешна хармония и радост.

Това е една мека и неинтензивна форма на йога. Целите на практиката са рехармонизацията на потока на енергията протичащ в тялото през така наречените „нади“ – енергийни канали. Като в резултат на това се постига успокояване на емоциите, яснота на ума и усещане за благополучие.

Надите са енергийните канали, които преминават през тялото и позволяват на жизнената енергия (позната в Индия като прана, в Китай като Чи, в Япония като Ки) да достига до всички части на тялото. Надите са свързани помежду си, с чакрите (енергийните центрове) и с енергията на заобикалящият ни свят и заедно с нервната система, са също канали за предаване на информация от и към тялото до всеки орган и клетка. Според философията на Нади йога, всеки физиологичен, емоционален, ментален и духовен проблем, а също така и всеки проблем свързан с взаимодействията ни със заобикалящият ни свят, е свързан преди всичко с блокажи и нарушения на движението на енергията в енергийните канали. Техниките на Нади йога правят възможно освобождаването от тези блокажи и възстановяването на свободният поток на енергията в тялото, което води до възстановяване на здравето, на емоционалното равновесие и на усещането ни за хармонично съществуване в този свят.

Водещи

Енеа Тес Грифит – основател на „Libre Universite du Samadeva” и директор на обучителните програмипо Дервиш Йога, Фамилни Констелации, Есенциална Психология и др. От 20 години тя е най-близкият сътрудник на Идрис Лаор и преподава развиваните от LUS направления във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, Полша и България.

Ема Тилок - съосновател на „Libre Universite du Samadeva” и преподавател по Дервиш йога, Терапевтични Аркани, Мануални техники, Нади Йога и Гурджиевски танци. Ема Тилок е автор на няколко книги и видео курсове и от дълги години преподава тези техники във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия,Литва, Латвия, Беларус, Украйна, Полша и България.

Повече подробности за обучението и за отделните практики можете да намерите като кликнете на следващите линкове:

http://integral-bg.eu/content/view/113/133/lang,bg/
http://integral-bg.eu/content/view/113/133/1/1/
http://integral-bg.eu/content/view/113/133/1/2/
http://integral-bg.eu/content/view/113/133/1/3/
http://integral-bg.eu/content/view/113/133/1/4/
http://integral-bg.eu/content/view/123/140/lang,bg/

Ако желаете да вземете участие в предстоящият тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно такси, срокове за внасяне, предвидени отстъпки, дати на модулите и др., на посоченият по-долу имейл адрес.

Сърдечни поздрави,
Екипът на ИИР

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/757201137702461/?ref=2&ref_dashboard_filter=upcoming


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02