В обятията на Богинята

28 февруари - 1 март 2015

Студио Ритъм Спейс, София, кв. Лозенец, ул.Котел, № 8

Водещи: Радина Сундари и Мая Райкова

 

Всичко ново, всяка проявяваща се промяна влиза в живота ни чрез ШАКТИ - универсалната сила на съзиданието и трансформацията. В този цикъл от динамични медитативни практики ще изпитаме непосредствено множеството дарове на божествената женска сила. Всяка практика ще бъде посветена на една от индийските богини като характерно олицетворение, чрез което да преоткрием и призовем в действие в живота ни многото лица на Шакти.

Като реки, течащи през нас, всяка богиня представлява уникална енергия, която ни помага, дава ни сила и ни води в нашето духовно развитие, в отношенията ни, в професионалния и творческия ни път, в личното ни благоденствие. Когато медитираме върху тези енергии, техните добродетели се пробуждат вътре в нас, проправят си път и се утвърждават като трайна основа, върху която можем да продължим да градим чрез всеки наш следващ избор. Ще представим всеки аспект на Богинята с неговите присъщи черти, ще ги призовем с характерни мантри, ще се свържем дълбоко тях в медитация и чрез типични движения в танц ще ги поканим да останат трайно в живота ни...

Ето и програмата за практиките:
28 февруари:
11.00 - 14.00 ч. - ДУРГА, за сила, защита и действеност
14.30 - 17.00 ч. - КАЛИ, за пробуждане на смелостта и пречистване на вътрешните бариери
1март:
11.00 - 13.00 ч. - ЛАКШМИ, за благоденствие и състрадание
13.30. - 15.00 ч. - САРАСВАТИ, за творческо вдъхновение и общуване
15.30. - 17.00 ч. - МАХА ДЕВИ, за освобождаване и разширяване на съзнанието

Практиките за подходящи не само за жени, а и за всеки, който желае да пробуди в себе си Божественото Женско Начало и да проучва безкрайния Източник на светлина и сила в себе си.

Водещи Radina Dhyan Sundari Maya Raykova

Такса за участие - 100 лв.

Събитието във Фейсбук

*  *  *

 

В индуистката и тантрическата традиции Богинята или космическата женска енергия се почита като ШАКТИ, което най-общо означава “сила“, докато космическата мъжка енергия се почита като ШИВА, в смисъл на „покой“.

Шакти е силата на Шива, силата на покоя, не сила, родена от агресия и насилие, а сила, родена в тишината на покоя, в мълчанието на ума, енергията, която изплува от Празнотата така, както животът излиза от утробата.

Шакти няма нужда да се отстоява срещу нещо, защото съживява всичко отвътре...

Който е пристъпил по-близо до Богинята и е протегнал ръцете и съществото си, за да усети нейните обятия, знае, че Тя отваря път вътре в нас и пробужда проявлението на истинската ни същност.

Вървенето по този път продължава с години и по него все по-ясно се очертава необходимостта да осветлим тъмнината в себе си и да осъзнаем цялостта си, да приемем и трансформираме всяко трудно физическо или емоционално състояние, да пречистим възприятията и вярванията си от излишния баласт на безпочвени илюзии...

Парадоксално това обикновено води обратно до чистотата на простия живот.

И докато пробудената в нас Шакти се плъзга нагоре в стремежа си да се слее със своя любим Шива, очакващият я покойна универсалното съзнание. тя ни води неизменно и неотменимо към освобождаване на човешкия ни ум от всепоглъщащите грижи на ежедневието.

С това движение на Шакти вътре в нас преминаваме и през екстаза на разширението, и през мъчителни състояния на неприемане на себе си, които пораждат потребност от радикална преориентация на цялото ни съществуване.

Тялото и психиката се подготвят да изпитат и да интегрират в своята опитност онези различни състояния на съзнанието, които трайно въвеждат в живота ни силата на трансформацията, силата на Шакти.

Goddess2


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02