Тоталността – врата към настоящия миг - Ошо медитaтивна вечер

25 февруари 2015, 19.15-21.30

София, Кв. Лозенец, ул. Котел 8

Студио Ритъм Спейс

„Живей в този свят, защото този свят ще ти даде зрялост, пълно развитие, цялостност. Предизвикателствата на този свят ще ти помогнат да усетиш своя център, да се осъзнаеш. А това осъзнаване се превръща в стълба, по която след това ще се изкачиш от Зорба до Буда.
Само зорбите стават буди - а Буда никога не е бил монах. Монах е този, който никога не е бил Зорба, а пък се е захласнал по словата на будите. Монахът е имитатор, той е фалшив, псевдо. Той имитира будите. ……....Не жадувай за другия свят. Живей в този свят и го изживей с интензивност, със страст. Изживей го с пълнота, с цялото си същество. И от цялото това упование, от този живот в страст, любов и радост, ще станеш способен да отидеш отвъд.
Другият свят е скрит в този. Буда е заспал в Зорба. Той трябва да бъде събуден. Никой не може да те събуди, освен самият живот.
Аз съм тук, за да ти помогна да бъдеш цялостен, където и да си; в каквото и състояние да се намираш -изживей това състояние напълно. Само когато човек изживее едно нещо напълно, отива отвъд него.
Първо стани Зорба, цвете от тази Земя, и чрез това придобий възможността да станеш Буда - цвете от другия свят. Другият свят не е далеч от този свят, другият свят не е против този свят, другият свят е скрит в този. Този е само една проява на другия, а другият е непроявената част на този."ОШО

Това ще е посоката , в която тече изследването на това кои сме в редовната ни Ошо медитативаната вечер.
Медитацията, която ще ни погне в този процес е
КУНДАЛИНИ

Кундалини” се състои от 4 фази, всяка по15 минути. Първите две фази са активни - тръскане и танцуване, което ни позволява да се оттърсим от натрупанато през деня напрежение. Те действат като „енергиен душ”, който раздвижва свободно енергиите в тялото и ни помага да се отпуснем в покоя на следващите две фази. В третата фаза се превръщаме в свидетели на това, което се случва в и около нас. В нея оставаме пасивани и се превръщаме в слушане. Слушането е дълбокото взаимодействие между тялото и душата, защото свързва двете безкрайности – духовната и материалната. В четвъртата фаза лягаме в тишина и се отпускаме наблюдавайки
За да се присъедините ви трябва само желание да споделите себе си и да оставите краката сами да ви доведат до мястото. А то е студио Ритъм Спейс на ул. Котел 8.

Там ще ви посрещне Елвира (Bahulya)
Започваме в 19.15 ( моля елате към 19 часа, за да започнем навреме)
Вход - 12лв
тел.за връзка : 0888 286 984

 

 

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02