Танц, музика и вдъхновение

Каним ви в едно творческо пространство, където можете да изследвате и да танцувате, да бъдете и да се наслаждавате.Понякога в Контактната импровизация стоим пред избора, дали да последваме груповото движение или да изразим своето собствено. Дали да бъдем меки и спокойни в тялото си или пък структурирани. Понякога избираме между нашето собствено настроение и това на партньора ни, или настроението на музиката ни грабва. Или чувстваме, че трябва да изберем между това да водим или да следваме.

През този уикенд ние заедно танцувайки, ще изследваме няколко състояния, които може да преживяваме като взаимно изключващи се.

Състояния като щастие, празнота, мекота, радост, чувствителност, страст, интимност и др. Ще изследваме тези състояния като физически прояви в тялото, което ще ни даде възможност да ги преживеем едновременно и по този начин да интегрираме това, което обикновено се възприема като протовоположно или отделено.

Ще използваме музиката като важен инструмент в изследването на тези усещания. Музиката има скорост, моментум, движения и еластичност. Тя подскача, забавя се или се забързва. Тя може да се движи плавно или насечено. Тя може да диша и издиша. Да се научим да чуваме и чувстваме всички тези физически качества на музиката, помага да изградим директна връзка между музиката и танца, между музиката и изразяването на вътрешните преживявания. От нещо, което създава атмосфера или емоция, музиката се превръща в нещо като физически партньор.

Накрая ще работим за интегрирането на техника и изразяване. В танца се нуждаем и от двете – техника, за да дадем път на своя израз и вътрешна връзка, за да има нещо, което да изразим.

На тези, за които Контактната импровизация е нещо ново, уикендът ще даде добра техническа база, за да започнат да се наслаждават на тази танцова форма.

За тези, които са по-опитни в Контактната импровизация и вече имат техническа база, този уикенд ще бъде изследване на това как могат да използват тези умения, за да изразят себе си.

––––––––––––––––

За Клауc Спрингборг

Клаус се занимава с танц от 1995г., когато започва да учи модерен балет.

Учи танго от 1999г. и Контактна Импровизация от 2010г.

Преподава танго и Контактна импровизация в рамките на уъркшопи и фестивали в много държави в Европа. Също така води психо – спиритуални интенсиви в Копенхаген и Лондон.

Начинът му на преподаване е силно експериментален, релаксиращ и забавен.

–––––

От какво ще имате нужда по време на уъркшопа.

От удобни дрехи – свободен панталон, тениска с дълъг ръкав, наколенки – за упражненията на земя (ако имате нужда, можем да ви препоръчаме място от където да си купите), бутилка с вода.

––––

График

>>> Събота и Неделя 10 -18ч. (с два часа обедна почивака)

Цена

>>> ранно записване: 90лв до 10ти Октомври

120лв след тази дата

>> Предоставяме възможност за кандидатстване на творчески и мотивирани хора, в затруднено финансово положение, които имат интерес. Местата ще бъдат едно или две. Кандидатства се с кратка автобиография и мотивационно писмо.

>>> за контакт: 0888218220 (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) Силвина

 

18-19 октомври 10:00 - 18:00
ул. Княгиня Мария Луиза 58

 

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/1536031166630014/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02