Организирано от BIOZONA BG

29-31 август 2014

Благодарение на фондация "Вадимелис" и Биозона, идва поредния уикенд за зареждане на дух, душа и тяло. Този път отиваме на тайнственото светилище край Приморско, за да усетим уникалната му сила!

 

Светилището е разкрито през 2003 година. Свързва се с култа към плодородието и Богинята-Майка.
Според езотериците Беглик Таш сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти. Посветени в тайнството разкриват, че най-силна е енергията на така нареченото "Брачно ложе", известно още и като "Спалнята на боговете".
Светилището е скътано в полите на Странджа планина. Огромни скални късове, обработени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност на 6 км северно от Приморско. Археолозите са убедени, че внушителните канари с причудлива форма не са природен феномен. Човешка ръка, неизвестно как, е поставила на това място грамадите, тежащи по 200 тона. Изследванията показват, че Беглик Таш е съществувало от XIV в. пр.н.е. То е в територията, населявана от тракийското племе скирмиани, които най-вероятно са и древните архитекти. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Принасяли жертви и гадаели бъдещето. По скалите са издълбани ритуални знаци, които още не са разшифровани. В центъра на светилището е разположен каменен трон, от който древният жрец е ръководел церемониите. Един от монолитните късове е обработен във форма на обърнато сърце. За какво е служело то остава загадка. Между две от скалите пък е издълбан тесен проход. Догадките на учените са, че той е бил използван като изпитание. Само който успеел да се промуши през него, можел да се причисли към кръга на "избраните".

Програмата включва духовни практики и беседи.
Опознаване и бране на билки в района.

Както и на предишните три невероятно приятни пътувания, на наше разположение е Валентин Първанов, магистър по ботаника и биология

Отново имаме рожденик и то не който и да е , а Косьо Любенов!!!
(освен ритуалното къпане на гореспоменатия, очаквам оригинални, нестандартни, може и малко лудички предложения !:))))))

Цена за участие в семинара - 80 лв. (включва 2 нощувки,2 вечери , 2 обеда и 2 закуски)
За всеки втори член на семейство желаещ да се присъедини към събитието, има отстъпка от цената 20 %!
За нашите приятели, присъствали на две пътувания, правим подарък 20% отстъпка от цената за този и всички последващи срещи сред природата.

Тръгваме в петък, 29.08. от Биозона, не по-късно от 18.00ч. (по възможност и по-рано!)
За пътуването до там и обратно разчитаме на добрата воля на тези, които са с коли. Затова всеки трябва да заяви дали и колко свободни места има в автомобила и какъв му е разхода на гориво ,за да бъде разпределен между пътниците. Имаме възможност да наемем и бус с 8 места.

За заявка за участие Ви очакваме на тел. 0878 210 508.
За капариране ще Ви очакваме в БИОЗОНА на 18,19 или 20-ти август от 10.00 до 19.00ч.

http://biozona.info/
http://www.bhouse.eu/
http://vadimelis.weebly.com/
http://www.tristapki.com/

https://www.facebook.com/events/570770299699204/?ref=2&ref_dashboard_filter=upcoming


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02