Самен (Самхайн)

31 октомври - 1 ноември

Един от четирите основни друидски огнени празници!!!
Самхайн (Самен) отбелязва началото на зимата и „смъртта” на старата година. Самата дума Самхайн означава „край на лятото”.

 

Този период на здрач е пространството между двете царства – между видимия свят и невидимата вселена на духа. През този ден булото между световете на живите и на мъртвите изтънява и душите на починалите могат да навестят живите си близки. Това е подходящо време за възпоменание на хората, които са напуснали земния живот. Период, когато движението на земните приливи и отливи сближава духовното и физическото измерение и липсата на починалите близки е много остро осезаема.

Време, подходящо да се настроим със залязващото слънце, с есенния сезон, със зрелостта на човешкия живот, със силите на сумрака, които променят земята и дават сили на стремежа ни към свобода и идеализъм.

Самхайн е време за премахване на всички слабости!

Ще се пречистим преди навлизане в Свещеното Пространство. Ще запалим огън! Ще направим медитация за освещаване на храната!

Ще поканим като приятели и помощници Просветлените Същества, Възнесените Учители, Девата на мястото, личните ни Духове-Пазители и Божества, духовете, свързани кармично с нас, както и слабите и безсилни духове.

Ще принесем безкръвна жертва на всички поканени същества!

Ще принесем безкръвна жертва на любов и благодарност към духовете на починалите близки същества!

Можем в този ден да напишем на лист хартия всички свои слабости, от които искаме да се отървем и ще го изгорим в огъня!

Този древен празник няма нищо общо с днешното комерсиално маскиране, правене на тиквени фенери и т.н. Християнската църква от векове се опитва да унищожи този свещен празник, и го омаловажава, като го свързва с демони, вещици, таласъми и вампири, и прокарва идеята за умилостивяване на злите малки демони, а това извращава и опошлява истинското значение на древната мъдрост.

 

Още за нас:

Мистичен Пътешественик във Фейсбук

Издателство Шамбала

Шамбала Езотеричен център

Шамбала Електронни книги


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02