Студио Rhythm Space

Студио Rhythm Space

Ритъм Спейс - София, кв. Лозенец, ул. "Котел" 8
GSM 0897 88 91 81

Rhythm Space е отворено градско пространство за изследване, откриване и изразяване на себе си чрез танц и медитация.

 

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА e танцово-медитативна практика, която е отворена за всички, независимо от пол, танцови способности и физически тонус. Тя е предназначена за този, който копнее да танцува, обича да импровизира и се чувства свободен да експериментира чрез движенията на тялото.

Танцувай като теб - OТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА - никакви стъпки или хореография, нищо задължително, нищо грешно... и всичко е правилно.

Свободното танцуване ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА може да ни помогне да култивираме истинско трайно щастие. Танцът-медитация ни позволява да бъдем в унисон с вътрешното ни "аз". Когато живеем в сърцето, можем да изпитаме чувство на единство с другите. Това носи щастие, което не зависи от външните събития.


Rhythm-Space-2

OТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА e преживяване, което дава свобода на тялото и на движенията, на нашето творческо изразяване, на общуването ни със себе си и с другите, допринася за балансирането на женската и мъжката енергия, както и за освобождаването на стари модели на поведение, които имат малка или никаква стойност в живота ни днес. Често откриваме, че много от мислите ни се занимават с миналото или бъдещето. Ние сме или в страх от бъдещето или в размишление върху миналото. Но от пребиваване в миналото или в бъдещето, не можем да живеем в настоящия момент. Единствено тялото има качеството да присъства винаги в настоящето. Тялото ни е най-съвършеният инструмент за присъствие Тук и Сега.

Бъди OТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА – дишай и присъствай от момент на момент, дишай и се отдавай от движение на движение. Бъди изпълнен с любопитство, вслушай се в тялото, чувствай, играй и позволи на твоя автентичен танц да се събуди. Разгръщай се и разреши на тялото и духа ти да се движат в едно. Защото единствените ограничения са онези, които сами си поставяме.

Заповядайте да танцуваме!

София, кв. Лозенец, ул. Котел 8, Студио Rhythm Space

***

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА e танцово-медитативна практика, предназначена за всеки, който копнее да танцува, обича да импровизира и се чувства свободен да експериментира чрез движенията на тялото.

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА e танцово-медитативна практика, която е отворена за всички, независимо от пол, танцови способности и физически тонус; за хора от всякаква възраст – запалени танцьори и резервирани любители на танца; хора, които изпитват постоянно желание да се крият или такива които искат да се покажат; хора с безсъние или стрес, но и такива с желание за още радост.

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА - седемте ползи от свободния танц:

1. Живеем в настоящето. Когато анализираме мислите, които минават през ума ни, ние откриваме, че много от тях се занимават с миналото или бъдещето. Ние сме или в страх от бъдещето или в размишление върху миналото. Но от пребиваване в миналото или в бъдещето, не можем да живеем в настоящия момент. Когато танцуваме в медитация, ние сме напълно тук и сега. Свободното танцуване ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА ни учи да ценим живота такъв, какъвто е, да ценим нашите сегашни обстоятелства... и когато напълно се потопим и приемем житейската ситуация, която ни ограничава, можем да се издигнем над нея, за да продължим.

2. Ползи за здравето. Налице са множество проучвания, които показват връзка между медитативното танцуване и подобряването на физическото здраве. Танцът-медитация ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА е едно практично решение за облекчаване на стреса. Когато се освободите от стреса, това помага за намаляване на кръвното налягане и заболявания, свързани със сърцето. Танцът-медитация повишава вашата гъвкавост и издържливост.

3. По-добри отношения с другите. Често можем да имаме незначителни конфликти с други хора, защото ни занимават дребните проблеми на другия човек. Дали е оправдано или не, това е най-честият източник на нещастие и разделение. Танцът-медитация ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА ни учи да не отдаваме значение на незначителни мисли. Когато медитираме мощно развиваме чувство за единство с другите хора; ние естествено търсим техните добри качества. Техните дребни недостатъци ни изглеждат маловажни. В танца-медитация ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА изследваме нашите граници и разширяваме съзнанието си.

4. Щастие. Свободното танцуване ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА може да ни помогне да култивираме истинско трайно щастие. Танцът-медитация ни позволява да бъдем в унисон с вътрешното ни "аз". Когато живеем в сърцето, можем да изпитаме чувство на единство с другите. Това носи щастие, което не зависи от външните събития.

5. Вътрешен мир. Повечето хора биха искали да изпитват повече вътрешен мир в живота си, от време на време чувстват, че това е неуловимо качество, защото сме толкова забързани. Свободното танцуване ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА ни учи как да изключим шума на ума. Ние вече не отдаваме значение на гъмжилото от мисли, които летят през ума ни. Чрез танца-медитация можем да получим ясно състояние на ума, това е тайната на чувство на истински вътрешен мир, осъзнаване на тялото, себеприемане и любов към нас самите.

6. Простота. Танцът-медитация ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА помага да се опрости живота ни. Когато живеем в ума чувстваме, че животът не е нищо, че гъмжи от проблеми и тревоги. Когато се научим да медитираме откриваме, че можем да получим радост от простотата на живота. Свободното танцуване ни учи на емоционално изразяване и освобождаване от задръжки.

7. Да откриете истинския смисъл на това, което сте. Нашият интелектуален ум може да се стреми да открие отговор на много въпроси, но един въпрос, "кой съм аз", винаги остава без отговор. За да открием истинската си същност, да сме наясно със собствената ни душа, ние трябва да отидем отвъд ума.... да изследваме нашите граници и да разширим съзнанието си. По време на медитативното танцуване ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА можем да усетим живо духовно присъствие. Когато открием това, ние намираме нов смисъл в живота.

Дали танцуваме сами или в партньорство, ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА дава пространство за лекyване на рани и проблеми в отношенията ни без думи и усложняващи теории. Само чрез движение стигаме до нашата съпротива или екстаз, докосваме се до нашата болка и тъга, радост и любов. Учим се посредством движението и танца да ги наблюдаваме, да минаваме през тях, да ги трансформираме и интегрираме, за да достигнем нашия център.

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА дава свобода на тялото и движенията, на нашето творческо изразяване, на общуването ни със себе си и с другите.

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА e танцово-медитативна среда, която допринася за балансирането на женската и мъжката ни енергия, както и за освобождаването от стари модели на поведение, които имат малка или никаква стойност в живота ни днес.


“Първото нещо е тялото, тялото е твоята основа, твоята почва, в него ти си заземен. Да те направят враждебен към тялото ти е все едно да те разрушат, да станеш шизофреник, нищожен, да създадат Ад. Ти си тялото, разбира се, ти си много повече освен него, но това “много повече” ще последва по-натам. Първо, ти си тялото, то е твоята основна истина. Така че, никога не бъди против тялото си. Когато си против него, ти си против Божествената си същност, когато си неуважителен към тялото, ти губиш връзка с реалността, защото тялото е твоята връзка, то е твоят мост – тялото е твоят храм.”
                    Ошо, “Тантра Откровение”

"Пътят към себе си не е права линия. Той е последователност от кръгове, цикли и вълни, които са свързани помежду си. Ритмите са свързани с чувствата, които са свързани със сексуалните вълни, които са свързани с циклите на живота, които са свързани с архетипите, които са свързани с нивата на съзнанието. Съществото е свързано с раждането, което е свързано с майката, която е свързана с тялото, което е свързано със страха, който е свързан с инерцията, която е свързана с потока. А също със смъртта, вселената, духа, покоя, състраданието, вдъхновението, въздържанието и изцеряването. Всички тези енергии се сливат вътре в теб. В най-дълбокия си център, ти си точката на покой. Ти си ритъмът отвъд покоя, чувството отвъд състраданието, сексуалната енергия отвъд въздържанието, животът отвъд смъртта, вибрацията отвъд вдъхновението. Движещият се център е вътре в теб.“
                    Габриеле Рот, „Пътеводители към екстаза“


Радина (Сундари Дян) е създател на Rhythm Space – градското пространство за медитации и танцово-медитативната практика - Отвъд Ограниченията.

Винаги се оказва на точното място и в подходящото време, не спира да се променя и да се търси.

Родена е преди 2000-та година.

Завършила е педагогика в Софийски Университет Св. Климент Охридски.

Прекарва 20 години от живота си в неспирно танцуване.

Шампион е на България по латиноамерикански танци.

Майка е на две момчета и обича като майка едно момиче.

Работила е в сферата на рекламата и „инспирейшън“ маркетинга повече от 15 години.

Експериментира като изпълнителен директор в ПР агенция.

За кратко се “замесва” в политически рекламни кампании, бързо й омръзва и разбира, че това не е нейната страст.

Изживява се като художник по костюмите на рекламни и ПР събития, на телевизионни реклами и дори на един филм.

Последното занимание рязко обръща живота и в съвсем друга посока. Отпътува за Ню Йорк, където посещава практики по 5 ритъма по метода на Габриелe Рот и се обучава при различни учители.

Обича да танцува и да пътува, обича да се връща в Индия, обича простотата на живота в ашрама, свободата да пътува сама и вълнението от срещите с хората по пътя. Посоката, в която днес се е отправила е вътрешното пътешествие.

Понастоящем е създател на Rhythm Space, преподава танцово-медитативна техника "ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА" - за среща със себе си чрез лечебната силата на танца и движението.

Мечтае да плува с делфин.

 

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02