Йога клуб Намасте - Стара Загора

 

Йога клуб "НАМАСТЕ" е мястото, където хилядолетните йога практики срещат съвременния човек, за да му помогнат да подобри качеството си на живот, да се чувства енергичен, балансиран и щастлив. Нашата цел е запазвайки същността на йога, чийто знания и методи възникват хилядолетия назад, да постигнем по-добро здраве,себепознание, възприемане на света. Да постигнем вътрешно равновесие, жизненост и духовно усъвършенстване. Йога не е спорт, не е гимнастика, акробатика, нито религия. Йога е древна индийска система за цялостно развитие и усъвършенстване на човека.

В клуба се практикува класическа Хата йога.

Практиките включват:

- Асана - поза на тялото. Йогийските асани са усъвършенствани в продължение на хилядолетия като средство за справяне с чувството на скованост и напрежение в тялото, с неговите слабости и за възвръщане на хармонията. Това се постига предимно чрез разтягане и възстановяване баланса на гръбнака, структурната и невролгичната сърцевина на тялото. Асаните са начин за възстановяване на тялото посредством дишане, сталибност и освобождаване на гръбнака от напрежението и болката. Практикуването им ни прави по-гъвкави, силни и издържливи.

 - Пранаяма - дихателни техники. Дишането е живот. Да дишаш означава да живееш и без дишане няма живот. От дищането зависи не само живота на човека като цяло, от неговите правилни дихателни навици зависят и добрия му жизнен тонус и отсъствието на болести. Интелигентния контрол върху дишането удължава живота като осигурява увеличена жизненост и сопротивителни сили, а от друга страна неразумното и немърливо дишане съкратява живота, намалява жизнеността и води до уязвимост към болести. Дихателните техники са чудесен начин да върнем правилното дишане в нашето ежедневие, да избистрим ума, подобрим концентрацията и се заредим с енергия.

 - Релаксация - Релаксацията е необходима на всеки. Ежедневно сме подложени на напрежение и стрес. Умът ни е непрекъснато зает с мисли и тревоги. Както тялото ни жадува за почивка след дълъг уморителен ден, така и нашия ум се нуждае от отмора. Релаксацията е освобождаване както на тялото, така и на ума за определенпериод от време, който ни позволява пълно отпускане и презареждане. Това е ролята и на съня, но поради напрегнатия начин на живот днес, той не изпълнява същинската си функция. Съзнанието продължава да работи разигравайки различни картини пред очите ни. Човек, който наистина е способен да релаксира е способен да възстанови умствените и физическите сили и да се концентрира, когато това е необходимо. Релаксацията води до силна воля, а напрежението до разпиляване на енергията и разфокусиране.

Клубът е член на БФЙ

Нашият сайт!

Клубът във Фейсбук

 

За контакти:

Йога клуб "НАМАСТЕ"

гр. Стара Загора

бул. Цар Симеон Велики 80, ет. 5

(Телевизионен сервиз)

Инструктор: Мая Петрова - 0896 718961

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Март 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02