Добре дошли на нашата медитативна вечер изпълнена с танцуване, музика, тишина, отваряне и доверяване към Съществуванието. Основната медитация ще бъде Махамудра - отвъд приемането и отхвърлянето :)
"Просто остани естествен, без да приемаш или да отхвърляш, без да се бориш или да се предаваш, без да казваш "Да" или "Не", а позволявайки на каквото се случва да се случва, без да имаш собствен избор. Каквото и да става, само го отбелязваш, не се опитваш да го промениш. Не си загрижен за това да подобряваш себе си, просто си това, което си. Това е много трудно за ума, защото той постоянно иска да подобрява нещата. От теб не се изисква нищо, само да си отпуснат и естествен. Бъди себе си и позволявай на нещата да се сл...учват. Целият свят се случва без теб - реките текат към морето, звездите се движат, слънцето изгрява на сутринта, сезоните се сменят, дърветата израстват, цъфтят и изчезват, Цялото се случва без теб. Можеш ли да останеш отпуснат и естествен и да се движиш с Цялото? Когато Махамудра се появи, това е тоталното сливане със Съществуванието. Тогава вече няма разделение. Тогава твоето вътрешно небе става едно с външното небе, тогава вече няма две небета, има само едно" Ошо - "Отвъд Отвъдното"
Медитацията Махамудра се състои от 2 части - Латихан и Молитва Латихан Застанете в свободна, разхлабена позиция на тялото, коленете меки и леко присвити, ходилата здраво стъпили на земята. Почувствайте тежестта на тялото си върху пода...Чакайте... Бъдете отворени и чувствителни за фините импулси отвътре, пуснете ги да се проявят, да задвижат тялото ви. Не манипулирайте нищо, не контролирайте нищо, не се опитвайте да предизвиквате каквото и да е. Просто бъдете в очакване, предавайки се на Цялото, доверявайки се на Съществуването да се прояви чрез вас, да ви води. Останете релаксирани... След няколко минути може да усетите леки вълни, фини вибрации, импулси, преминаващи през тялото ви.Позволете на тази енергия да ви води, само следвайте... не го правете. Бъдете просто свидетел на случващото се. Тялото ще започне да заема различни пози - да се движи, да танцува, да се люлее, да трепери, да се тръска; много неща може да се случват. Позволете им...Много скоро ще усетите разликата, между това да правите нещо и да следвате нещо, което се случва от само себе си. Може да останете доста изненадани, защото ръцете ви ще се движат без вие да ги движите въобще. Молитва Вдигнете двете си ръце към небето, дланите нагоре, главата нагоре, чувствайте как Съществуванието се излива във вас, как ви изпълва. Когато енергията тече надолу по ръцете ви, може да почувствате лек трепет - като листо на вятъра. Позволете на това да се случи. След това оставете цялото тяло да вибрира от енергия, и нека се случи каквото има да се случва. Може да усетите как се сливате със земята. Земя и небе, горе и долу, ин и ян, мъжко и женско - вие се носите, преливате, изгубвате се напълно. Вас ви няма. Ставате едно ... сливате се. След 2-3 минути, или когато се почувствате докрай преливащи, наведете се към земята и я докоснете с чело. Вие ставате само канал, проводник на божествената енергия, стремяща се да се слее със земната. Повторете това движенио общо седем пъти - по един път за всяка чакра.
Медитациите са отворени за всеки, който усети порив да се присъедини, в тях няма начинаещи и напреднали, а само търсещи:) Ние сме: Богомила - Sandhya - (0885 056780) и Prem Bahulya- (0888 286984) и ще ви очакваме в сряда от 19:15ч. в студио Ритъм Спейс
вход:12лв
Добре е да сте с удобни дрехи, или да си носите нещо за преобличане.
Започваме в 19:15ч, така че елате малко по-рано.
линк към карта: http://www.bgmaps.com/link/0DD1B719F849F845CB67AE98C8E2E07A
 
 

You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02