„Той е магьосник на ритъма. Емоции и истински истории, базирани на огромната трансформираща сила на ритъма, ще ни поведат към звуците на тишината”
Mартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, перкусионист и изследовател, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада.
Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет "Св. Климент Охридски" (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиран...е в University of Memphis и University of Massachusetts.
След завръщането си в България, той основава Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.
Мартин Иванов полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Той е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”. Създател е на програмите Ритмология, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца), Алхимични Ритъм Лаборатория. Провел е множество обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца, лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.
Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Преводач и издател на книгата „Лечебната сила на барабана” и автор на „Алхимия на Ритъма”. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.
На предстоящото MASTERMIND парти Мартин ще сподели очарователни истории и завладяващи изследвания, демонстриращи качеството на ритъма да влияе благотворно и положително върху нашата креативност, физическо и психическо здраве, личностно и групово развитие.
„Звуци от тишината“ е новата му книга, която ни учи как да си спомним мъдростта, скрита дълбоко в нас самите. Тя дава ключ към отговорите, които можем да намерим във всеки удар на сърцето, всяка следваща глътка въздух, всяка крачка, която правим, всяка дума, която произнасяме.
Ето само някои от интересните неща, които ще имате възможност да научите:
Принципи на резонанса и увличането и как те ни влияят?
Какво е имал предвид Ницше с мисълта "Всички наистина велики мисли са заченати по време на ходене" – как и защо се случва всичко това и как можете да го постигнете?
Как можете да развиете вашата креативност?
Как да достигате до гениални открития и да можете да взимате творчески решения?
Къде се намира нашият истински дом?
Как да постигнете баланс между ума и сърцето и да се чувствате уютно и комфортно?
Какво означава "майсторство без усилия" и как да го постигнем? ... и мн. др.
Заповядайте на едно незабравимо интерактивно приключение, в което няма да бъдете пасивни слушатели, а активни участници в разнообразните ритъм игри, упражнения и изненади!
Кога: 21.11. 2014 г. /петък/, 18.30 часа Къде: Studio 5, НДК Как: Чрез предварителна регистрация на: http://mastermind.bg/party/ Вход: 10 лв.

You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02