“Мислете за Гонга като за Слънцето! Той е символ на духа. Той е носител на първичната тишина и съзидателен потенциал. Звукът, излизащ от него, е първото движение на Безкрайното. Вибрациите му са теченията на живота във всичките му форми, същества и мисли, които съществуват или биха могли да съществуват. С един- единствен удар Гонгът разпръсква живот сред спектрум от честоти.“

Мастер Кундалини и Гонг Йога  – Йоги Бхаджан
         С голямо удоволствие ви каним на един необикновен и незабравим концерт със све...щените инструменти Гонг и тибетски купи, както и много други автентични инструменти, идващи от древността.
Освен лечебна сила, холистичните звуци на тези инструменти притежават възможността да зареждат слушателя с жизнена енергия, като същевременно „повдигат” вибрациите на тялото и съзнанието на човека. По този начин правилното използване на свещените инструменти се превръща в своеобразна медитация както за слушателя, така и за изпълнителя.
• Насладете се на едно уникално преживяване със свещените звуци на Гонга и  тибетските купи. • Потопете се в медитативните вибрации на традиционните инструменти, идващи от древността. • Усетете лечебната сила и зареждащата енергия на холистичните звуци, отекващи във Вечността.
Изначалният звук Ом на Гонга прониква в тялото, масажира всяка клетка, регулира мозъчните вълни и отвежда в състояние на съзнателен сън. В това състояние се ускоряват процесите на възстановяване на ДНК, обновление и подмладяване. Звуците на Гонгът успокоява ума, спира движението на мислите, дават възможност да се освободим от постоянното състояние на контрол и суета. Отрицателните емоции и постоянния хаос спират, възстановява се естествената вибрация на тялото,  на всички органи и системи, нашата природа се балансира. Вибрациите изчистват блокажи, отпускат напрежението в мускулите и стимулират циркулацията на течностите. Оздравява нервната и ендокринната системи, регенерира невроните и връзките помежду им, лекува травми, както физически, така и психически. Създава състояние на съвършена хармония между тяло, емоции, ум и дух.
Ползи : - дълбока релаксация; - освобождение от страхове и стрес; - помощ при различни заболявания; - разкриване на творческия потенциал; - психотерапия; - изцеление на душата; - път към духовно израстване и трансформация;
Билети може да намерите в мрежата на TICKETPRO или онлайн на www.ticketpro.bg Цена на билети: 20лв., 15лв.
Изпълнителите:
На свещените инструменти ще свирят Гонг Майсторите Массимо Пиаца (Италия) и Елизабета Гелбер (Румъния), сертифицирани изпълнители с дългогодишен опит в Звукотерапията с традиционни свещени инструменти.
Те ще проведат и групови и индивидуални сесии, т.нар. “Гонг баня” в гр. Варна и гр. Пловдив.
Съществена част от гостуването им ще бъде провеждането на четиридневен Майсторски курс по Звукотерапия с Гонг и тибетски купи, предназначен за психолози, терапевти, йога учители, лечители, музиканти, както и за любители и всички който се занимават с медитативни и източни практики, с издаване на Сертификат “Гонг майстор”. 
За повече информация: Център  ”Анахата”, тел. 0879530971, www.zaednoo.com

You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02