Уникални експедиции,за целите на които за пръв път в света се използват Огледалата на Траките и Огледалото на Козирев-т.н.Машина на времето, с цел връщане на загубеното познание и разкриване на скритите възможности на съзнанието и интелекта на участниците

 

Програма на експедиция Тракия 2

1 ден
6 окт,понеделник

Варна -запознаване с работата с информационните полета в моделираното холографско пространсво на Козирев и неговата Машина на времето!Диагностика на енергоинформационната холографска матрица ,биополето,обемна аура,психофизическото състояние на всички участници в експедицията.

Бегликташ или Беглик Таш представлява естествен скален ансамбъл от сиенитни блокове с различни размери и форма и същевременно е едно най-големите древно тракийски мегалитни светилища на територията на България, в полите на планината Странджа.

Отпътуване към село Граматиково.
Прекарване с високопроходими автомобили до местностите Индипасха и Голямата Аязма .Закътани сред прохладни гори и бистри потоци, тези места помнят прастарите обичаи на древните траки. Местата са известни като родината на нестинарството, защото тук в най-дълбока древност е възникнал този уникален обичай, ежегодно практикуван и до днес.

Нощувка

2 ден
7 октомври,вторник

Отпътуване към местността Мишкова нива, където се намира един от най-известните паметници на древната тракийска култура.

Преход до гробницата на богинята Бастет - загадъчно място, разположено в подножието на най-високия странджански връх на българска територия - Градище. За тайнствения некропол на египетската богиня с глава на котка започва да се говори след експедицията на Людмила Живкова през 1981 г. Днес все още е обект на догадки от археолозите и витае между науката и мистерията.

Посещение на тракийския некропол в местността „Пропада”. Комплексът се състои от над 40 могили с различни по архитектура и време на строеж гробници.

3 ден
8ми окт,сряда

Бръшлян - едно от уникалните странджански селца - архитектурен резерват, докосващ всяка струна в човека с неповторимото си излъчване.
Разглеждане на Бръшлян - архитектурен и исторически резерват с повече от 75 запазени автентични къщи с характерна странджанска архитектура. Посещение на църквата „Свети Димитър” - една от най-забележителните сгради в Бръшлян, построена в края на XVII в. на мястото на древно тракийско светилище.

Отпътуване към Източни Родопи

Уникалната тракийска гробница в с. Александрово
Българският археолог Георги Китов през 2000 г. откри край Александрово ограбена гробница на тракийски владетел. Гробницата има коридор, дълъг 10 м, едно преддверие и кръгла кошеровидна погребална камера. Въпреки, че скъпоценностите са изчезнали, откритието е значително и носи нови сведения за начина на живот и културата на траките. Това е третата разкрита до момента антична гробница в България и Европа, която има стенописи.

Перперикон
Най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци.
Посещение на Златната мина .
Нощувка

4 ден
9 окт четвъртък

ТРАКИЙСКОТО СВЕТИЛИЩЕ ПРИ СЕЛО ТАТУЛ
Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи, Тракийското светилище край село Татул, община Момчилград.

Утроба (пещера)
За археолозите няма съмнение, че са открили Пещерата утроба - дълго търсеният храм на Великата богиня - майка, който се споменава в няколко антични извори.
Има възможност да се наблюдава т.нар. символично "оплождане" на Богинята Майка от Бога-Слънце, когато точно в 12:00 часа на обяд прониква в утробата и под формата на гигантски светлинен фалос започва да пълзи към олтара в дъното на пещерата. Ритуалът е частичен, защото само в определен ден в годината слънцето стига до олтара-матка.

Тракийско светилище „Орлови скали” Ардино
Според професор Георги Михайлов тракийското светилище датира от 1-вото хил. преди новата ера и има култово предназначение. Той твърди, че траките изграждали своите светилища предимно на места, отличаващи се с приридни особености, в които те виждали проява на божествена сила.
Нощувка

5 ден
10 окт петък

Белинташ

Беланташ (Белънташ, среща се и като Белинташ) е скала с форма на малко плато в Родопите, носеща следи от човешка дейност. Предполага се, че това е култов обект от времето на траките, като самата му същност и предназначение все още не са напълно изяснени. Съществуват и предположения, че там е съществувало древно тракийско светилище посветено на бог Сабазий изградено и стопанисвано от тракийското племе беси. На горната площадка на скалата са издълбани кръгли отвори, улеи, ниши и стъпала, които според някои образуват карта на звездното небе.

Отпътуване към София

Забележки към програмата:

1.Допуска се нарушаване на континуума пространство –време и затова програмата е относителна и са възможни корекции вледствие на възникнали промени и обстоятелства по време на експедицията.
2.Обядите по време не експедицията са винаги на полеви условия.Закуските и вечерите са в местата за нощувка.
3.Местата са ограничени и фирмата си запазва правото на избор на участници.За всички желаещи,но не успели да се включат предлагаме участие на семинарите във Варна и София преди и след експедицията.
4.Цената се обсъжда допълнително със заявилите участие

 

Фейсбук страница на събитието:https://www.facebook.com/events/707265779354913/permalink/707366686011489/


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Март 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02