През портите на щастието в Южна Индия

9-28 февруари 2015

Организатор: Душата ми на пътя

 

През портите на щастието в Южна Индия

Духовно пътешествие до прочутите палмови библиотеки в Бангалор

от 9 – до 28 февруари 2015 г.
20 дни/18 нощувки

Цена 1999 евро

Има възможност да участвате само в първата част на пътешествието до 23 февруари, ако не можете да си позволите повече от 2 седмици отпуска.
Първата част е от 9 до 22 февруари 2015 г. – 14 дни - 1799 евро


Едно необикновено приключение до най-свещените енергийни места в Южна Индия! Срещата с тези места и с енергията на мъдреците на древна Индия ще ви подготвят за най-важната среща. Тази със смисъла на живота ни в Палмови библиотеки в град Бангалор.
Това не е обикновена туристическа програма, а приключение за тялото, душата и духа ни. Едно откровение за предназначението и мисията ни в този кратък и бурен живот в началото на 21 век.

На поклонение човек се стреми да се доближи до Божественото, като посещава, покланя се и медитира на свещени места, които служат като наземна "врата" към безкрайното и абсолютното. Човек може да усети "Божественото присъствие" като разбере повече себе си и медитира в места наситени с енергетиката на просветлени светци и йоги.

За лично интервю в палмовите библиотеки е необходимо ранно записване! Ако решите да пътувате, свържете се с мен, за да ви запишем час на интервюто! Насрочването за интервюта става минимум три месеца предварително!
Повече информация за палмовите библиотеки може да намерите тук http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/04/29/vseki-ima-dosie-vyrhu-palmov-list.536905


Цена 1999 евро

Цената включва:
• Самолетен билет София – Дубай – Шарджа – Тируванандапурам;
• Самолетен билет Бангалор – Шарджа – Дубай – София;
• 1 Нощувка в Шарджа;
• Транспорт с удобен микробус по местата за посещение с опитен шофьор, с включени всички необходими такси за паркинг, магистрали и т.н.;
• 13 Нощувки и закуски в три- и четиризвездни хотели по маршрута на програмата до Бангалор;
• Водач и екскурзовод на български език;
• Запознанство с различни техники за генериране и усвояване на високочестотна прана, самомасаж с масла, Марама Нада Йога, мандала цветотерапия, тайнството на подправките и въведение в Аюрведа – великата наука на индийците за здравето и добрия живот;
• Медицинска застраховка;
• Всички приложими такси;

Цената не включва:
• Летищни такси за международните полети (подлежат на препотвърждаване към датата на издаване на билетите) – 200 евро на човек
• Виза за Индия – 100 лева;
• Допълнителното пътуване до Гоа или Каннур;
• Дарението за палмовите библиотеки (това не е пътуване, организирано с комерсиална цел, а приключение за откриване на себе си)
• Лични разходи за вода, обяд и вечеря по пътя;
• 250 – 300 евро за разходи в Индия са напълно достатъчни, освен ако не се впуснете в луд шопинг, което е много вероятно, там е Рай за пазаруване!

9 февруари 2015
София – Дубай – Шарджа – Тируванандапурам
Среща на летище София полет до Дубай с Уизеър. Излизаме от летището и разглеждаме Дубай, нощувка в Шарджа.

10 февруари 2015
Тривандрум, Южна Индия
Полет до Тируванандапурам – столицата на щата Керала – мястото, където процъфтява Аюрведа – една от най-древните системи за здраве и духовно извисяване в света. Трансфер до Coconut Bay Beach Resort. http://www.coconutbay.com/ . Нощувка.

11 и 12 февруари 2015
Тропическия рай на Керала
Дни в тропическия разкош на най-южния щат на Индия Керала. Йога. Закуска с плодове и натурални сокове, вкусните кералански гозби. Възможност за Аюрведични масажи и релаксация на плажа или разходка до Пувар – изключително красиво място с екзотична растителност и многообразие на птици. Допълнителна опция е посещение на дървен дворец от 16 век Падманабхапурам. Нощувка в Coconut Bay Beach Resort.

13 февруари 2015
Трансфер до Мадурай
Трансфер през Западните планини по един от най-живописните пътища в Южна Индия до града Мадурай. Посещение на един от най-пищните храмове в Южна Индия в Мадурай. Храмовия комплекс е увенчан с 14 кули, украсени с цветни фигури на безбройните превъплъщения и качества на Шива. Цветен душ от мандалите по таваните на храма. Медитация за свързване с традицията на безсмъртните сидхи. Нощувка в хотел Supreme http://www.hotelsupreme.in/.
14 февруари 2015
Рамесварам
След закуска трансфер до острова Рамесварам – едно от най-свещените места на хиндуистите и място с райски вибрации. Беседа по пътя за едно от най-интересните и древни шиваистки традиции Сидха, запознаване с Крия Йога на Баба Джи и методи за подмладяване и оздравяване. Медитация на плажа сред екзотичната растителност на брега на тюркоазения океан! Нощувка в хотел Royal Park http://www.hotelroyalpark.in/.

15 февруари 2015
Мостът на Адам
След закуска посещение на храма на Безсмъртието. Там ще ни пречистят с вода от 21 кладенеца за пълно стопяване на лошата карма, ще обиколим залата с хилядата колони за благословия от слон и ще медитираме на мястото, където Патанджали е напуснал тялото си. Медитация за възприемане на дара на дълголетието. На това място човек се освобождава от тежки кармични задължения, получава сериозен тласък в своето духовно развитие.
Посещение на удивителния Мост на Адам – пясъчна ивица навътре в океана, свързан с безкрайно много легенди. На това място се намира един от земните портали към по-висшите измерения. Медитация за синхронизиране с високите вибрации, които се спускат от центъра на Галактиката към Земята. Нощувка в хотела.

16 февруари 2015
Свещените храмове на династията Чола
Пътуване до Танжавур/Танжор. посещение на храма Бритешвар посветен на Шива с най-високата храмова кула в Азия и храма на Сиддхар Карувурар. Трансфер до Чидамбарам! Посещение на храма Чидамбарам Натарадж – Танцуващият Шива. Изключително място. Присъствие на специална пуджа церемония. Нощувка в хотел Чидамбарам ИНн.


17 февруари 2015
Пондичери
Пътуване до Пондичери, доскорошната френска колония, в древни времена е основан от Агастияр. Отсядане в хотел Ananda-Inn. Шри Ауробиндо е основал тук "Ашрама на Шри Ауробиндо", когато е търсел убежище от британците. Посещение в самадхи светилището на Шри Ауробиндо и Майката, разходка по крайбрежната алея на океана или пазаруване в Пондичери.

18 февруари 2015
Ауровил – градът на бъдещето
Посещение на Ауровил Комюнити Парк – това е изключително място, където хора от различни националности се опитват да живеят заедно и да дадат пример на човечеството за бъдещето. Медитация в купола Матри Мандир или под близкото огромно древно дърво Банян, излъчващо силни духовни вибрации. Беседа с изследовател на Сидха традицията и запознанство с лесни начини да поддържаме здравето и енергията си.

19 февруари 2015
Трансфер до Бангалор
След закуска трансфер с удобен микробус през щата Тамил Наду - едно потапяне в Индия със всичките й контрасти. Пристигане в Бангалор и настаняване в хотел близо до палмовите библиотеки със свитъците на животите ни.

20, 21 и 22 февруари 2015
Палмовите библиотеки
Лични интервюта със Свами в палмовите библиотеки в Бангалор. Осмисляне на преживяното и през свободното време възможност за допълнителни екскурзии в района. Нощувка в хотел в близост до Палмовите библиотеки.

Първата част на програма завършва тук! Може да летите обратно към България от Бангалор. За останалите продължаваме за Каннур, за да видим фестивала Тейам.

23 февруари 2015
Майсор и Каннур
След закуска трансфер до Каннур в Северна Керала. Спираме в Майсор за етерични масла и да видим Двореца на махараджите. Трансфер от Майсор до град Каннур в Северна Керала, където ще имаме възможност да видим уникалния за Индия и света ритуал Тейам. Това е древна традиция за преклонение пред духовете. Опит за обожествяване на човека и слизането на Боговете до хората. Тейам не е част от традиционната индийска култура и не се изучава в школа или училище. Това е прединдуистка традиция, която се предава от баща на син. Това е свещенодействие и церемония, в която индивидуалната личност остава на страна и шаманът става тяло, в което определено божество слиза и лекува, пророкува, въздейства на всички нива на съществуването на човека. Нощувка в Къща за гости Коста Малабари.


24 февруари 2015
Рая на земята
Ден на райския девствен плаж и посещение на фестивала Теям вечерта.

25 февруари 2015
Пътешествие по Малабарския бряг до Гоа
След закуска пътешествие по крайбрежието на Малабар, уникална по красота област. Посещение на храмовете в Удупи и трансфер до Аюрведа комплекс „Градината на Буда“ http://www.buddhasgardengoa.com/, разположен на един от най-живописните плажове на легендарния щат Гоа http://india.roxolan.org/writings.html. Добре дошли в свят на безкрайни пясъчни плажове по брега на морето, тихи палмови горички, гъсти джунгли по хълмовете, уникално вкусна кухня, приветливи индийци и бързи мотори. Сред светлата красота на природата, слънчевите дни и духът на свободата в банановите горички попадате на малки натурални индийски селца. Нощувка.

26 и 27 февруари
Йогаюррведа начин на живот
В „Градината на Буда“ ще имате възможност да живеете по Ведически няколко дни, за да може на практика да се възползвате от древното знание за добър живот. Програмата включва в 7 и 30 Йога сесия с Деви. Закуска. Плаж. Възможност за масаж с Шибу http://roxolan.org/Roxolan/Jogaurveda.html. Свободен следобед. Плаж. Преди вечеря обучение на Самомасаж с масла. Душ. Вечеря. Нощувка. Медитация Анапана.

На 28 февруари рано сутринта полет за Шарджа, трансфер до новото летище на Дубай и полет с Уиззеър до София.

Програмата е базирана на минимум 11 записани туриста.

Според ново изискване на Индийското посолство, формуляр за виза се попълва он-лайн и се ходи на интервю лично!
Необходимо е туристът да разполага със задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването и копие на личната карта.

Условия за записване:
Краен срок 1 септември 2014, изпратете ми имена по паспорт, дата, час и място на раждането ви, ако искате да посетите палмовите библиотеки!
Депозит 2000 лв., пълно доплащане до 30 дни преди отпътуване.

За повече подробности и информация:
Георги Христов: 0894 488804
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Събитието във Facebook

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Юли 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02