Годината на Душата: Пролет

20 март 2015, 18.30-21.30

Студио RhythmSpace - София, кв.Лозенец, ул. Котел 8

 

Пролетното равноденствие е времето за ОГНЬОВЕТЕ НА НОВОТО...
Повдига се воалът между физическото и духовното, така че да се осъществи отново Възкресението в живота ни. Основното за този Сезон от Годината на Душата е съзиданието. Пречистената през Есента Земя в нас е приела новите семена, Зимата ги е подхранила с Водите си и сега Пролетта идва да ги сгрее с топлината на Огъня, за да се разпукнат, да покълнат, да се развият...
Пролетта е началото на алхимичния процес на сезонните промени. Докато Зимата е времето на Женските тайнства, Сезонът на Пролетта идва да ни посвети в Мъжките Тайнства. Водата е докосната от Огъня, за да роди нов Живот.

В тази практика на Посвещение ще се запознаете с характерните особености на Пролетта, с доминиращите енергии на сезона и с дълбокото им значение за нашето израстване. Това време освобождава сили, които ни дават възможност да проникнем в Тайнството на Полярността - изявата на Мъжкото начало в нас, проявлението на вътрешните ни качества и ценности на външен план и уравновесяването на Мъжкото и Женското, така че накрая те да се съединят и да създадат ЗА-ЕДНО Новото.
С помощта на лесни за изпълнение, но много силни дихателни упражнения ще разпалим Огъня на Пролетта в нас - за да изгори всичко старо, към което все още сме прилепнали, и да отворим място за новата динамична духовна енергия, която навлиза сега в живота ни.
Символът на това равновесие между Мъжкото и Женското, на алхимичния им съюз е Свещеният Граал - ще се докоснем до него в медитацията-посвещение с Архангел Рафаел, който управлява Сезона на Пролетта.

Практиката е подходяща за всички, независимо от убежденията и традицията, която следваме, независимо от пола или социалния ни статус.

Водещ Мая Райкова
Такса за участие - ДАРЕНИЕ ♥

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02