Перуанска Кухня с Мулти Култи
23 февруари 2015
Карлос Портен, собственик и главен готвач на ресторант LOMO (София, ул. Шейново №4), ще ни разкаже и покаже как перуанците от столетия смесват различни кухни като азиатска, европейска, африканска и това смесване стои в основата на тяхната собствена перуанска кухня. За здраве ще се чукнем и с алкохолния специалитет на Карлос – the ginger shot!
За още по-пълно потапяне в перуанската култура сме ви подготвили и една страхотна изненада. На живо ще чуем:
JARED & PIERO (Acoustic Show)
Afro Peruvian Rhythms - Jazz - Fusion
Guitar: Jared Cattoot (USA)
Percussions: Piero Epifania (Peru)
Курсът ще се води на английски и български, а ние ще помагаме с превода, ако се налага.
Начало:. 23 Февруари 2015 г. понеделник
от 19:00 до 21:00 ч.
Цена:. 40 лв.
Набраните средствата Мулти Култи използва за благотворителност.
Повече за курса ...
В рамките на кулинарен сезон 2014-2015 ще имате възможност да се насладите на поредица курсове, организирани от Мулти култи. Всеки втори понеделник на месеца очаквайте нов майстор, който ще ни разкрие тайните на автентични кухни и култури от целия свят. Досега сме представяли Доминиканската република, Ирак и Непал.
Мулти култи обича хората и кухните на света. От 2011 г. сдружението среща българи с бежанци и мигранти от ЕС и трети страни и им дава възможност пряко да си общуват. Един от любимите им проекти е Мулти култи картата на София, на която представят автентични ресторанти и магазини от целия свят.
Набраните от курса средства Мулти култи ще използва за благотворителност.
За нас ще разкрива гурме тайни от Перу:.
Карлос Портен
собственик и главен готвач в ресторант LOMO
Карлос Портен е роден в Лима и е четвърто поколение гастроном по майчина линия. Той идва в София в края на 2006 г. с една ясна цел – да отвори ресторант, след като е живял почти 18 г. в Германия. Butchers, предишното име на ресторанта, от октомври 2012 г. преименуван на LOMO, е предлагал международна кухня с недълго меню, различно всеки ден, опитвайки се да използва местни и сезонни продукти. Тази идея продължава и в LOMO – с тази разлика, че мисията на сегашния ресторант е да разпространи вкусовете, характерни за перуанската кухня. Карлос обича да използва чесън, джинджифил, кориандър, соев сос, лимон и различни пикантни подправки.
MENU
Papa a la Huanacayna
Едно от най-типичните перуански предястия. Пикантна кашкавалена извара със сос от шафран върху варени картофи. Гарнирано с лист от маруля, яйце и сурова чушка
Pimiento Relleno
Представлява Pimiento (чушка), напълнена със киноа и саламурено сирене
Chicharrón
Бекон panceta с повече мазнина. Първо се сварява с няколко вида подправки и след това се запича в собствена мазнина. Добавя се соев сос
Какво получавате:.
Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.
В цената от 40 лв. на човек са включени:
- Карлос Портен - главен готвач и собственик на ресторант LOMO;
- двама инструктори, които да следят за безопасността на участниците;
- всички продукти необходими за приготвянето на ястията;
- подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
- учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
- престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
- похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
- перуанска музика изпълнена на живо.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани участника.
Регистрация и заплащане:.
Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата: http://www.amusebouche-bg.com/programa/multi-kulti-peru-1.aspx. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail! Ще получите автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете курса в рамките на два работни дни.
Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.
В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.
В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
За почвече информация:.
тел:. +359 877 585 873 - в работно време
e-mail:. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
facebook: facebook/amuseboucheschool