Перуанска Кухня с Мулти Култи

23 февруари 2015

Кулинарнo училище "Амюз Буш"

Карлос Портен, собственик и главен готвач на ресторант LOMO (София, ул. Шейново №4), ще ни разкаже и покаже как перуанците от столетия смесват различни кухни като азиатска, европейска, африканска и това смесване стои в основата на тяхната собствена перуанска кухня. За здраве ще се чукнем и с алкохолния специалитет на Карлос – the ginger shot!

За още по-пълно потапяне в перуанската култура сме ви подготвили и една страхотна изненада. На живо ще чуем:

JARED & PIERO (Acoustic Show)
Afro Peruvian Rhythms - Jazz - Fusion
Guitar: Jared Cattoot (USA)
Percussions: Piero Epifania (Peru)
Курсът ще се води на английски и български, а ние ще помагаме с превода, ако се налага.

Начало:. 23 Февруари 2015 г. понеделник
от 19:00 до 21:00 ч.

Цена:. 40 лв.

Набраните средствата Мулти Култи използва за благотворителност.

Повече за курса ...

В рамките на кулинарен сезон 2014-2015 ще имате възможност да се насладите на поредица курсове, организирани от Мулти култи. Всеки втори понеделник на месеца очаквайте нов майстор, който ще ни разкрие тайните на автентични кухни и култури от целия свят. Досега сме представяли Доминиканската република, Ирак и Непал.

Мулти култи обича хората и кухните на света. От 2011 г. сдружението среща българи с бежанци и мигранти от ЕС и трети страни и им дава възможност пряко да си общуват. Един от любимите им проекти е Мулти култи картата на София, на която представят автентични ресторанти и магазини от целия свят.

Набраните от курса средства Мулти култи ще използва за благотворителност.

За нас ще разкрива гурме тайни от Перу:.

Карлос Портен
собственик и главен готвач в ресторант LOMO

Карлос Портен е роден в Лима и е четвърто поколение гастроном по майчина линия. Той идва в София в края на 2006 г. с една ясна цел – да отвори ресторант, след като е живял почти 18 г. в Германия. Butchers, предишното име на ресторанта, от октомври 2012 г. преименуван на LOMO, е предлагал международна кухня с недълго меню, различно всеки ден, опитвайки се да използва местни и сезонни продукти. Тази идея продължава и в LOMO – с тази разлика, че мисията на сегашния ресторант е да разпространи вкусовете, характерни за перуанската кухня. Карлос обича да използва чесън, джинджифил, кориандър, соев сос, лимон и различни пикантни подправки.
MENU

Papa a la Huanacayna
Едно от най-типичните перуански предястия. Пикантна кашкавалена извара със сос от шафран върху варени картофи. Гарнирано с лист от маруля, яйце и сурова чушка

Pimiento Relleno
Представлява Pimiento (чушка), напълнена със киноа и саламурено сирене

Chicharrón
Бекон panceta с повече мазнина. Първо се сварява с няколко вида подправки и след това се запича в собствена мазнина. Добавя се соев сос

Какво получавате:.

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.

В цената от 40 лв. на човек са включени:

- Карлос Портен - главен готвач и собственик на ресторант LOMO;
- двама инструктори, които да следят за безопасността на участниците;
- всички продукти необходими за приготвянето на ястията;
- подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
- учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
- престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
- похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
- перуанска музика изпълнена на живо.

*Курсове се провеждат при минимум 8 записани участника.

Регистрация и заплащане:.

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата: http://www.amusebouche-bg.com/programa/multi-kulti-peru-1.aspx. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail! Ще получите автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете курса в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

За почвече информация:.

тел:. +359 877 585 873 - в работно време
e-mail:. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
facebook: facebook/amuseboucheschool

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Декември 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02