Танц със Сянката

Танцово-медитативна практика Отвъд ограниченията

Вторник 10-ти февруари от 19:00ч

Четвъртък 12-ти февруари от 19:00ч

София, Ул. Котел 8, Студио Ритъм Спейс

В пиесата на нашата еволюция сянката е най-интересният герой. Опасна е само когато я държим заключена в тъмното подземие. Тогава рискуваме да експлодира в лицето ни, да саботира взаимоотношенията ни или да убие мечтите ни. Поглеждането към онези аспекти, които сме се научили да потискаме, ще ни помогне да разберем защо в едни области от живота си се радваме на свобода, докато в други се държим като роботи.

Страхът е този, който ни убеждава да сложим една от многото възможни маски, да изградим персона, да облечем костюм. Полагаме неуморни усилия да създадаваме фасади, така че никой да не разбере нашите по-тъмни мисли, желания и импулси. Нашата маска не е създадена случайно. Раните от детството ни карат да скрием всичко което всъщност сме, за да прикрие съществуването на онези части от нас, които сме сметнали за най-нежелани, в които сме повярвали и приели за наши най-големи недостатъци.

Тази седмица през танца ще погледнем онези части от нас, които сме заточили надълбоко в сянката. Ще позволим на своите тъмни герой да излязат на светло и да танцуват, за да бъдат видяни, прегърнати и интегрирани. За да ни доведат до по-богати житейски изживявания, по-искрени връзки, повече смях, автентичност и по-честно себеизразяване.

Отричайки съществуването на своята тъмна страна, несъзнателно потискаме своята автентична сила. Затова да поканим на танц съвременната версия на жертвата, на доброто момиче, спасителя, самотника, шегаджията, съблазнителката, чаровника, суетния, свестния мъж, вечния оптимист, мъченицата, здравеняка, подмолния, интелектуалеца, свръх амбициозния и всички повтарящи се архетипни изражения, които се появяват в нашия живот и ни карат да загубим представа кои сме всъщност, потискайки нашата автентична сила, съзидателност и мечти.

Водещ: Радина Сундари

Къде: Студио Ритъм Спейс

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Май 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02