Свещено пътуване ИЗЦЕЛЕНИЕ

5-10 септември 2015

Кърджали-Джебел-Момчилград

Водещи: Петър Няголов и Димитър Тонин-Мичо

5-10 септември, 2015 г.
Това второ пътуване от цикъла свещени пътувания, който започнахме миналата есен, е посветено на изцелението на всички тела – физическо, емоционално и ментално. Подбрали сме обекти в Източните Родопи, известни с целебната си сила, заредени със земна и небесна енергии и други специфични енергии, и осветени от хилядолетия ритуална дейност. Повечето от тях са сътворени от неизвестна цивилизация, дошла дълго преди траките. Ние не знаем кои са били тези хора, може да са атланти или други, но едно е очевидно: съоръженията работят и сега, и могат да бъдат използвани за ускоряване на личните вибрации, повдигане на съзнанието и лечение. България е място на енергийни портали наравно с Индия и Тибет, това го каза и Крион. Аз лично вярвам, че няма друга страна по света с такива машини на времето, заложени в нейната плът, а и в културата й. Жалко, че някои от обектите в сегашното пътуване са трудно достъпни и не могат да бъдат достигнати от онези, които най-много имат нужда от тях. Но техните близки, които ще участват в пилигримството, ще направят връзката и заради тях. Това е древна практика, всеки може да остави елемент от дреха на свой близък или пък своя и така енергията на светилището ще достигне до когото трябва. Но не само местата ще изиграят роля – ние отиваме заедно със своите Учители и Водачи, а и ще извършим множество ритуали – едни са шамански, други бяха подсказани от Пазителите на съответните обекти по време на предварителните посещения, които направих. Този път поканих като водещ и Димитър Тонин-Мичо, който е практикуващ шаман и познавач на древните езотерични практики. С негова помощ ще установим още по-тясна връзка с въпросните места на силата, с които той работи от години. А пък аз съм ви подготвил различни ритуали и практики, които ще ни въведат дълбоко в мистичната същност на светилищата и ще ни помогнат да почерпим ИЗЦЕЛЕНИЕ от тях.

Програмата ден по ден:
5 септември, събота. ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ СВЕТИЯ ДУХ.
10.00 ч. Отпътуване от София за Кърджали. Тръгване от пл.„Александър Невски“ с автобус Man Cobra, рег. № М7654ВВ.
12.30 ч. Пристигане в Пловдив на автогара „Юг“ до ж.п. гарата, за да вземем участници от Пловдив и региона.
13.15 ч. Отпътуване за Кърджали.
17.30 ч. Пристигане в Кърджали на автогарата, за да вземем участници от черноморското крайбрежие и от други места.
18.00 ч. Посещение на манастира „Св. Успение Богородично“, построен от отец Боян Саръев и родолюбиви българи, където в едноименния храм отец Саръев ще ни чете за здраве. Отец Боян Саръев сам по себе си е свято място – едно от най-силните в програмата – казвам това от непосредствени впечателния. Вярвам, че с негова помощ ще получим благословията на Светия дух за здраве и благополучие. В списъка за здраве, върху който той ще чете, можете да включите имена на свои близки. Добре дошли сте да оставите по нещо за манастира и за строящия се нов иконостас.
19.30 ч. Пристигане в гр. Джебел в хотел „Джебел“, 1 звезда. Настаняване в двойни и тройни стаи. Възможно е и нощуване сам в стая.
20.00 ч. Вечеря

6 септември, неделя. ЛЕЧЕНИЕ С ПЕТТЕ ЖРИЦИ.
7.30 ч. Закуска
8.30 ч. Отпътуване за Голямата утроба близо до с. Ненково край язовир Кърджали. Това светилище е посветено на Богинята Майка. Действа особено добре на половата система. Заземява и освобождава от болките. Енергизира и подмладява. Ще влезем в него леко уморени от едночасовия преход и ще излезем обновени и освежени. Чрез Петър всеки ще получи практика, свързана със светилището и може да помоли Петте жрици, свещенодействащи в мястото, за дар, имащ отношение към здравето. Петър ще остане в Утробата докато не минат всички, за да подпомогне контакта със Жриците и с енергията на Утробата. Мичо ще проведе ритуал за свързване с Планинската Майка (повелителка на утробата) и пречистване преди влизане в свещеното пространство на Утробата, а също заключителна церемония с даряване на индивидуален лечебен амулет с Богинята-Майка (амулетът е гравиран върху ахат и ще бъде активиран в Утробата).
Обядът ще бъде със суха храна, осигурена от хотела.
19.00 ч. Връщане в хотела и вечеря

Utrobata 1

Утробата


7 септември, понеделник. ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ОСТАВЯНЕ НА БОЛЕСТТА.
7.30 ч. Закуска
8.30 ч. Отпътуване за Йель кая (по-известен като Ил кая), в превод от турски „Вятърния камък“. Това е древно лечебно светилище, което представялва каменен пръстен, през който минава вятъра, а и всеки, решил да се излекува от заболяване. Мястото е осеяно с дрехи, оставени за здраве от поклонници. По пътя ще пием и ще си налеем „синя вода“ от извора. Преди да минем през Вятърния камък Мичо ще проведе шамански ритуал за измолване на разрешение от местните планински духове за влизане в свещеното пространство на Камъка и пречистване на участниците. Всеки участник преди влизането може по желание да дари малък полускъпоценен камък за ритуала на следващия ден на светилищата край с. Бенковски.
Ще минем три пъти през пръстеновидния отвор с ясно изказано намерение „Оставям болестта“. Светилището работи върху стотици чакри едновременно и действа за всякакви заболявания. Ще изпитаме радостта от освобождаването. Петър ще остане при камъка, за да подпомогне процеса на освобождаване като ще работи с всеки участник.
14.00 ч. Връщане в хотела и обяд. Почивка и свободно време.
17.00 ч. Среща с ходжата на Момчилград Гюнер Хафъз в джамията, за да ни чете от Корана за здраве. Ходжата е известен лечител и прави връзка с високотрептящи небесни енергии. Може да оставим дребни суми за здраве, нашето и на близките ни. Свободно време за разглеждане на Момчилград.
19.30 ч. Вечеря в ресторанта на хотела.
20.30 ч. Дервишка медитация (зикр) в хотела, водена от Мичо. Тя е за отдаване на Бога и пречистване на всички тела. Тъй като зад гърба си вече ще имаме две високо енергийни преживявания, а и преходи в планината, някои може да се почувстват уморени, така че участието в дервишкия ритуал е по избор.

Vyaturnia kamuk Mal Asar 1

Вятърния камък

8 септември, вторник. Лечение на чакрите.
7.30 ч. Закуска
8.30 ч. Отпътуване за светилищата край с. Бенковски. Тези светилища са едно от най-силните места по пътя ни, предлагащи изобилие от лечебни и възвисяващи преживявания. Мичо ще извърши шамански уводен лечебен ритуал за раздяла с болезнените енергии при влизането в свещеното пространство на култовия комплекс. В даровете ще бъде включен дареният от предния ден на Йель кая малък полускъпоценен камък. А след това ще отидем на Крокодила (единия от големите камъни, специално оформени от древните хора за култова дейност), където ще има сложна работа с чакрите, която мястото извършва, включително ускоряване въртенето им и издуване на личното поле за разчупване на ограничаващи модели. Върху следващия камък – Главата и Тялото – чакрите ще бъдат хармонизирани и обединени. Сетне ще минем през Лабиринта за възлизане в Светлината. А на камъка с Дървото ще получим мощно лечение със Земна енергия. На Дървото можем да оставим лентички от свои или на близките ни дрехи за контакт с мястото. Работата ще бъде водена от Петър, който ще съпровожда всеки участник в пътя на изцеление през различните светилища. Ще обядваме край чешмата под тополите със суха храна и след това ще отпътуваме обратно. По пътя ще спрем да видим някои други древни култови обекти като напр. Лъва, а след това ще се изкачим на Големия камък в края на с. Бенковски. Тук Петър ще проведе уравновесяване със силната възходяща енергия на Камъка.
16.00 ч. Връщане в хотела за почивка и лично време. Възможност да се разгледа гр. Джебел и да се пие истинско турско кафе.
19.00 ч. Вечеря

Krokodilat 1

Крокодилът

Glavata 1

Главата

Labirintat 1

Лабиринтът

Levut 1
Лъвът


Golemiat kamuk 1

Големият камък (Изгревната Утроба)

9 септември, сряда. ЛЕЧЕНИЕ С ЛЕКОВИТА ВОДА И КРИСТАЛНАТА ЕНЕРГИЯ НА ПИРАМИДАТА.
7.30 ч. Закуска
8.30 ч. Отпътуване за Дамбалъ чешма край с. Груево. „Дамбалъ“ на турски ще рече „капчица“. Водата буквално извира и се стича от скалата. Това е древен култов комплекс, използван в по-ново време от вярващите мюсюлмани, които са съградили красива чешма с басейни за потапяне. Мястото е най-оживено на 6 май, празника на светците Хъдър и Иляз, когато тук идват семейства не само от България, за да потопят децата си в лековитата вода. Особено е ефикасна за болести на очите, но и за всякакви други заболявания. Мичо ще извърши шамански ритуал за измолване на разрешение от местните духове (самодивите, покровителки на свещената вода и носителки на болест и здраве). Ще бъдат поднесени жертвени дарове към самодивите. А след това с групова молитва, водена от Петър, ще измолим 40-те светци Кърклар, покровители на Дамбалъ, и светците Хъдър и Иляз да активират за нас в пълната й сила лечебната енергия на водата, така че тя да е със същите качества като на 6 май. Умиване и пиене от чешмата. На връщане ще спрем на специално място, от което се вижда отсрещен хълм, който ние нарекохме Пирамидата. Петър ще проведе ритуал за лечение с кристалната енергия на Пирамидата. Отпътуване.
14.00 ч. Обяд в ресторант в Момчилград
16.00 ч. Пристигане на язовир „Кърджали“ за разходка с корабчета по язовира и финално изчистване с енергията на водата.
19.00 ч. Връщане в х. „Джебел“ и вечеря.

Dambalu 01

Дамбалъ

10 септември, четвъртък. ЛЕЧЕНИЕ С ВИСШИЯ АЗ И С БОГА.
7.30 ч. Закуска
8.30 ч. Потегляне за култовия комплекс край с. Татул, за който някои твърдят, че пази гроба на Орфей. Това е наистина уникално съоръжение и ние ще отдадем почит, за да получим разнообразни дарове. Петър ще води поредица от ритуални действия, в които всеки участник е приканен да участва. Мислено ще се измием в Свещения кладенец. Ще изкачим стъпалата, за да се освободим от земните тегоби и грижи. Ще застанем пред Огледалото, за да се погледнем очи в очи със Същността си и ще получим лечение от нея. Който влезе в гробовидната ниша преди върха на светилището, може да изживее преобразуване на физическото тяло в светлинно. А тези, които дръзнат да легнат в саркофага на върха, за който се твърди, че е гроба на Орфей, ще се отдадат на Бога и ще приемат лечение от Него. Това ще бъде кулминацията на пътуването.
За довиждане всеки участник ще получи пакет чист термично обработен зеолит (100 гр.), достатъчен за ползване за 3 месеца + инструкция за ползването му.
12.30 ч. Обяд в Момчилград
14.00 ч. Отпътуване за Стара Загора, за да могат участниците от Черноморието и други места да хванат своите автобуси.
Отпътуване от Стара Загора за София.

Tatul 03

Татул

Водещи: Петър Няголов и Димитър Тонин-Мичо

Цена на пътуването с тръгване от София и завръщане в София: 333 лв.
Цената включва: пътуване с автобус, пет нощувки в хотел „Джебел“ в гр. Джебел в двойна стая със закуска, суха храна за два обяда, съпровождане от водач-организатор през цялото пътуване, Ваня Кралева, която ще се грижи за нашето удобство и ще разрешава всички възникнали въпроси по организацията, командировъчни за шест дена и цената на 5 нощувки за шофьора, разходка с корабче по язовир „Кърджали“, входен билет за култовия комплекс край с. Татул, заплащане на екскурзовод, който ще ни води до Голямата утроба, заплащане на водач, който ще ни води до Йель кая (Вятърния камък), индивидуален лечебен амулет с Богинята-Майка, гравиран върху ахат, хонорар за водещите Петър Няголов и Димитър Тонин-Мичо.
Цена с нощуване в тройна стая: 331 лв.
Цена с нощуване сам в стая: 336 лв.
Цена на пътуването за хора, присъединили се в Пловдив: 310 лв.
Цена на пътуването за хора, присъединили се в Кърджали: 291 лв.
Ако успеем да намерим транспорт от подножието на Дамбалъ чешма до самата чешма, това ще увеличи цената с дребна сума.
Пълните суми трябва да бъдат внесени до 10 август в банкова сметка на „Уранос“ ООД, в Банка ДСК, IBAN BG85STSA93000021652452, BIC STSABGSF

За въпроси, свързани с дейностите в светилищата или за записване, позвънете на Петър Няголов на тел. 0888001224 или му пишете на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
За въпроси, свързани с организацията, графици, часове, настаняване в хотела и пр., звънете на Ваня Кралева на тел. 0879462556.

Поради това, че в повечето обекти ще се влиза един по един или на малки групи, а също и поради естеството на ритуалите, в които ще се работи с всеки поотделно, не можем да приемем повече от 32 човека.

Носете си шапки за слънце, защитен крем, лосиони против комари, дъждобрани, връхни дрехи, предпазващи от издраскване от храсти, удобни обувки за ходене и катерене, вода по всяко време, шал или тънка постелка за посядане на земята. Също вземете със себе си малки, но имащи смисъл за вас предмети, които ще можете да поднесете на боговете в съответните светилища, за да установите трайна връзка с тях. Оставете си такъв предмет за последния обект край с. Татул, където има специална площадка за дарове. Пригответе ивици от ваши или на близките ви стари дрехи, които ще оставите в някои от светилищата за връзка с лечебната им енергия.
Една от участничките в миналогодишното свещено пътуване, Тони Костова, сподели: „По значимост поставям това пътуване наравно с раждането на децата ми“. Вярвам, че и предстоящото пилигримство ще остави дълготраен отпечатък в душите и телата ни, ще активира оздравителни и трансформиращи процеси и ще осветли пътищата ни!

Събитието във Фейсбук!

Връзка с Петър Няголов

Връзка с Димитър Тонин (Мичо)

Връзка с Ваня Кралева

 

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Юни 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02